FLAŞ! Tutuklanan Yaşar Öz'ün ilişkilerini araştıran Emniyet güçleri, "Yeşil" bağlantısına ulaştı. Hatta Antalya'da Yeşil'le randevu bile tespit edildi. İşte sızan bilgiler." /> FLAŞ! Tutuklanan Yaşar Öz'ün ilişkilerini araştıran Emniyet güçleri, "Yeşil" bağlantısına ulaştı. Hatta Antalya'da Yeşil'le randevu bile tespit edildi. İşte sızan bilgiler."/>

En Sıcak Konular

Yeşil yaşıyor, polis kanıt buldu!

10 Ağustos 2007 19:41 tsi
Yeşil yaşıyor, polis kanıt buldu! FLAŞ! Tutuklanan Yaşar Öz'ün ilişkilerini araştıran Emniyet güçleri, "Yeşil" bağlantısına ulaştı. Hatta Antalya'da Yeşil'le randevu bile tespit edildi. İşte sızan bilgiler.

Polisin en son yürüttüğü "Rulet Operasyonu" ile gözaltına alınan eski Susurluk sanığı Yaşar Öz'ün daha önce çatıştığı kişilerin saldırısından çekindiği için dublör kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca Öz'ün 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili olarak da sorgulandığı öğrenildi.

Yaşar Öz ve adamlarını gözaltına alan polisin, bundan sonra hedefinde “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım var. Kurduğu kumarhaneler vasıtasıyla birçok kanunsuz faaliyette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan eski Susurluk sanığı Yaşar Öz'ün, polis tarafından 'Yeşil' kod adlı Yıldırım'la ilgili olarak da sorgulandığı belirtiliyor. Öz'ün Susurluk bağlantıları nedeniyle Yeşil'le ilişkisi olabileceği ihtimali üzerinde duran polisin, bu konuda önemli bilgiler elde ettiği iddia edildi.

ÇETE DÜNYASININ KARANLIK İSMİ

Adı yargısız infazlar, gözaltında kayıplar, cinayetler ve çetelerle sürekli anılan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı konusunda değişik görüşler var. Hakkında bir dönem JİTEM için çalıştığı şeklinde ciddi iddialar ortaya atılan Yeşil'in son olarak Kuzey Irak'ta bulunduğu iddia edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü eski Sözcüsü İsmail Çalışkan, geçen yıl Şubat ayında yaptığı açıklamada, devletin kayıtlarında Mahmut Yıldırım'ın öldüğüne dair bir bilgi yer almadığını, ve halen aranmakta olduğunu söylemişti.

Polise göre halen hayatta olan Yeşil'in kumarhaneci Yaşar Öz ile ilişkisi bulunuyor. Yeşil'in öldürdüğü söylenen kayıp MİT'çi Tarık Ümit'in eski iş ortağı olan Yaşar Öz'ün Antalya'da Yeşil'le görüştüğü öne sürülüyor. Öz'ün telefon kayıtlarında bu ilişkiye dair ipuçlarına ulaşan polisin sorguyu bu yöne kaydırdığı ifade ediliyor. Bu arada Yaşar Öz'ün dinlenme olayına karşı 3 ayrı cep telefonu kullandığı belirtiliyor.

DUBLÖR KULLANIYOR

Emniyet kaynaklarına göre Yaşar Öz, "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerle de hasım. Ankaralı "Kürt Ahmet" lakaplı Ahmet Turgut'un oğlu Melih Turgut ile Ergin kardeşler tarafından da izlendiği iddia edilen Öz, sürekli olarak adres değiştiriyor.

Otomobille hareket halinde iken “dublör” de kullandığı tespit edilen Öz'ün, silahlarını ise adamlarının mobiletlerle taşıdığı belirlendi. Öz'ün, Kıbrıs'ta Melih Turgut ve Eskişehir Cezaevi'nde yatarken de Karagümrük Çetesi ile girdiği silahlı çatışma nedeniyle sürekli olarak ölüm korkusu yaşadığı öğrenildi. Öz, cezaevine sık sık ziyaretine gelen şarkıcı Küçük Ceylan nedeniyle Karagümrük Çetesi ile arası açılmış ikilinin çatışmasında Nuri Ergin, Yaşar Öz tarafından yaralanmıştı.

POLİS ADIM ADIM İZLEDİ

Kıbrıs'ta geçen Aralık ayında adının karıştığı bir silahlı çatışma olayından sonra sınırdışı edilen Öz, bu tarihten sonra teknik takibe alındı. Emniyet kayıtlarına göre önce Yalova'ya giden, burada bir süre çiftliğinde kalan Öz, İstanbul'a geçip Metro City'de daire kiraladı. İddiaya göre Öz, bu süre içinde İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Yalova, İzmit ve Zonguldak'ta kumarhaneler zinciri oluşturdu. Öz, Kıbrıs'tan ayrıldıktan sonra kurduğu ilişkiler ağı tek tek belgelendi.

7 adamı ile birlikte tutuklandı

Emniyette sorgusu tamamlanan aralarında Yaşar Öz'ün de bulunduğu 9 kişiden 8'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı, biri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yönetmek, hürriyetten yoksun bırakmak, adam öldürmeye teşebbüs ve gaspa teşebbüs”ten yargılanan Yaşar Öz ile 8 şüphelinin Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki mahkemesi tamamlandı. Yaşar Öz ile birlikte Yalçın K. , avukat Sevilay D. , eski emniyet müdürü Yusuf İ. , İshak O. , Abdulcabbar K. , Orhan D. ve Erhan D. tutuklannırken, Atila Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Bu haber 1,190 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs