En Sıcak Konular

'Aysal'la iletişim problemi yaşadık'

31 Ekim 2013 15:23 tsi
'Aysal'la iletişim problemi yaşadık' Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, sessizliğini bozdu… Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'dan ayrılışının ardından ilk kez bu konu hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Fatih Terim'in konuşmasından kısa başlıklar;

Kimileri susmam ve konuşmamam kimileri içinse neyse benim cephemde yaşananlar anlatmam yönünde görüşleri olduğunu biliyorum. Ben Galatasaray'ı düşünmek ve zarara vermemek için ne kadar titiz davrandıysam da gündemin hiç değişmediğini gördüm. Gördükçe daha çok üzüldüğümü gördüm. Takdir edersiniz ki, benim de değerlerim ve çok değer verdiğim bir ailem var. Hep ne zaman konuşacak, neden konuşmuyor diye devamlı eleştirdiniz beni. Bugüne kadarki suskunluğumun sebebi G.Saray markasına zarar vermemek içindi. Ama öte taraftan Fatih Terim'e zarar veriliyor mu diye düşünen kimse yoktu. Şu an konuşarak yanlış yapıyor olsam da, başkasından zarar gelecekse, kendimden, kendi dilimden zarar gelsin diye böyle bir konuşma yapmaya karar verdim.

Şu an konuşarak yanlış yapıyor olsam da, rahatlamak için konuşmaya karar verdim. Aslında Divan Kurulu'nda, basın mensuplarının olmadığı bir ortamda konuşacaktım. Oradaki abilerimizle, arkadaşlarımızla bir bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyordum. Ancak Sayın Aysal'ın bir gazeteci ile yaptığı TV programı, beni daha fazla beklememeye mecbur kıldı. Kurumsallıkta bir karar alınır ve uygulanır. Olur biter. Bittikten sonra da herkes yoluna gider. Ancak bu durum öyle olmadı.

1.5 aydır alınan bu kararı meşru kılacak, doğruluğunu kabul ettirecek onlarca söylemde, iddiada, hatta serviste bulunuldu. Dahası halen kimsenin aklının bu konuda net olmadığını düşünüyorum. Şimdi sizin aracılığınızla G.Saraylılara buradan sesleniyorum. Lütfen bir haklı-haksız, suçlu-suçsuz arayışına girmeyin. 60 yaşındayım, beni 40 yıldır tanıyorsunuz. Beni, hiç yüz yüze gelmediği hâlde tanıyanlar var. Bununla gurur duyuyorum.

Galatasaray kültür ve geleneklerini pek çok kişiden daha iyi özümsemiş birine, çıkıp da Galatasaray değerlerine aykırı davrandı diyemezsiniz. Bunu ölçecek bir tartı olsa, pek çok kişiden daha ağır basacaktır benim kefem. 40 yıldır Galatasaray'a hizmet eden biri olarak, büyüklerimden şunu öğrendim: Üyelerin hür iradesi ile seçtiği başkan ve yönetimi hedef gösterecek, suçlayacak, arkasından konuşacak bir eylem içinde bulunmamak. Bu nedenle bir süredir hemen hemen her açıklamada, ismimin geçmesine, hak etmediğim ve yaşamadığım halde, olmayan şeyleri doğru gibi gösterilen olaylara açıkçası cevap verecek olmaktan hicap duyuyorum. Bu kulübün bir divan üyesi olarak biliyorum ki, G.Saray başarılı olmak için her şeyi yapmak, her yola başvurmak değildir. Galatasaray Ali Sami Yen'dir, Galatasaray Metin Oktay'dır!

Sayın Aysal'la iletişim problemi yaşadık. Bunu inkar etmiyorum. Hayatta problem olmayan ilişki yoktur. Buna rağmen yine karşılıklı yolları ayırdık.

Madem Galatasaray değerlerinden bahsediyoruz, antrenmanı bitirip, sırtındaki teriyle soyunma odasına giden hocasının işine son veren, GS TV'den hayal mahsulü bir anlaşmanın haberini veren, evine bildirimde bulunmak için noter gönderen bir anlayış, benim 40 yıldır Galatasaray'da gördüğüm bir uygulama değildir. Bu benim hayatım boyunca rastladığım bir şey değildir. Galatasaray kulübü bu değildir!

Yaşadıklarımı Ali Sami Yen ve Metin Oktay da yaşasa isyan ederdi. G.Saray etiği ve değerlerine olan bağlılığımdan konuşmadım. İlk günden haysiyeti kırılan biri varsa, bu benim. Sözleşme problemi ilk günden beri vardı. Ama çıkıp hiçbir şey demedim.

Başkan aradı aramadı, ulaştı ulaşamadı, milli takımı çalıştırdı çalıştırmadı... Mesele bu değil. Zaten istenmeyen bir durum vardı ortada. Demek ki şartlar o zaman oluştu.

Galatasaray'dan gönderme gerekçemin daha net anlaşıldığını zannetmiyorum. Sadece alınmak istenen bir karar vardı. O günden bu yana şimdi bu kararı haklı göstermek için nedenler sıralanıyor. Kimse benimle çalışmak zorunda değil ama bunun için hak etmediğim iddialarla karşılaşmam doğru değil. Alnının akıyla iki sene şampiyon olmuş, başarılar yaşatmış hocanızı değerlerinden vurmaya çalışmak haysiyet kırıcı.

Benim SMS kayıtlarını göstermem bana yakışmaz. Aynısı Galatasaray'a da yakışmaz. Ben derbiyi kazanmış, namağlup bir takım bıraktım. Beni sonuçlar üzerinden mi yargılayacaksınız? Ne diyeyim! Yazık! Hakikaten yazık!

Ben çok büyük başarılardan sonra da telefonumu kapattım. Şampiyonluk gecesi de kapattım. Karımla, çocuklarımla, anamla, babamla görüşmezken herkese kapatamam mı telefonu mu? O gelecek olan telefonların hepsi de 'Üzülme sen bize lazımsın' diyecek olmasına rağmen kendi aileme de kapattım. Evime de gitmedim.

G.Saray'ın gelir gider dengesini önemseyen biriyim. İçinize siner sinmez bazı transferler ama biz bunu hep berabere G.Saray'a faydalı olsun diye yaptık.

Beşiktaş maçından bir gün önce Lütfi Arıboğan bana geldi tam idman esnasında. Kenara geldi oturduk. Arıboğan bana başkanın Antalya'ya gideceğini, isterse gitmeden bana uğrayabileceğini söyledi. Ben de 'Başkanımız Antalya'ya gitsin eşinin çocuğunun yanına, gerekirse ben kendisini ararım' dedim. Başkan prim mevzusunu da konuşalım' demiş. Ben de 'Lütfi 6-1 yenilmişiz ve yarın Beşiktaş maçı var. G.Saraylı futbolcular bu maçta prim düşünmez' dedim. Beşiktaş maçından önce oyuncularla prim pazarlığı yapılıyor ama benim haberim yok. Ertesi sabah öğreniyorum ben prim meselesini. Soruyorum; kurumsallık bu mudur? Bana telefonla ulaşamayan başkan yardımcılarıma da mı ulaşamamış.

Olimpiyat Stadı'nda soyunma odası koridorlarında canımızla uğraşırken başkanın deklarasyonu yayınlandı. Teknik heyet hariç herkese teşekkür ediliyor. Öyle bir ortamda bunu öğrendim. 30 saniye kendinizi benim yerime koyun Fatih Terim olun.

Benim Türk futbolundaki sisteme ve kurallara ilişkin görüşüm net. Hiçbir zaman da değişmedi. Milli Takım için elimi taşın altına sokmaktan bahsediyoruz. Türk futbolu ve ülke başarısı için herkes bir araya gelebilir ve gelmelidir de. Kimsenin derdinin benim milli takımı çalıştırmam olduğunu zannetmiyorum. Milli takım için emek vermeme bir karşı görüş varsa buna ülke adına çok üzülürüm.

Milli takımdan teklif gelmeseydi de G.Saray'dan ayrılmış olurdum. Hele hele şu yaşananları gördükten sonra evet ayrılmış olurdum diyorum.

Aysal ile ayrılık sonrası görüşmedim.

Benim yönetimden ayrılan yöneticilerle (Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ten bahsediyor) ilgili konuşmam doğru değil. Ben atanmışım, onlar seçilmiş. Ancak elbette ayrılışlarını içime sindirdiğime söyleyemem. Eksikliklerini her zaman hissettim, varlıklarıyla da çok mutlu oldum. Bir kez daha kendileri şahsıma ve G.Saray'a katkıları için çok teşekkür ediyorum. Bunları söyleyebilirim iki değerli arkadaşım için.

Benim bir oyuncuyla şahsi hiçbir problemim olmadı. Biz transfer listesi verirken 5 kişilik liste veririz. Zaman zaman 3.'sü alınır, zaman zaman 4.'sü alınır. Öncelikler ve ihtiyaçlar ile geri dönüş meselesidir bu. Önceliğimiz nedir, ihtiyacımız nedir, bunun geri dönüşü nedir? Sneijder konusunda mesele budur.

Şampiyon olunursa ve kutlamaya davet edilirsem giderim. Aslolan G.Saray'dır.
 



Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs