En Sıcak Konular

Pavey'in pantalonla gelmesinin hiçbir sakıncası yok

31 Ekim 2013 14:39 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP Milletvekili Pavey'in Meclis'e pantalonla gelmesinde hiçbir sakınca olmadığını, bunu İçtüzük'e koyabileceklerini söyledi.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, A Haber'de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belgrad-Niş otoyolunda TRT ekibini taşıyan aracın kaza yapması sonucu kameraman Halil Elmas'ın hayatını kaybettiğini iki kişinin de ağır yaralandığını hatırlatan Arınç, hayatını kaybeden Elmas'a Allah'tan rahmet, ailesine ve TRT camiasına başsağlığı ve yaralananlara da geçmiş olsun diledi.

Arınç, bazı milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtülü geleceğine ilişkin tartışmaların birkaç gündür devam ettiğini belirterek, "Bugün de sanıyorum sadece Türkiye'nin değil bütün dünya basınının gözü Ankara'da, TBMM'de olacak. Olayları belki bu kadar büyütmeye gerek yok ama Türkiye'nin geçirdiği değişim ve dönüşüm süreci içerisinde başörtüsü serüveni ve nihayetinde kadın milletvekillerimizin bir kısmının bugün Parlamentoya başlarındaki örtü ile gelecek olması herkesi çok yakından ilgilendiriyor, bunu da doğal karşılamak lazım" dedi.

Milletvekillerinin TBMM Genel Kurul salonuna kendi iradeleri ile başörtüsü ile geleceklerine dikkati çeken Arınç, milletvekillerinin "Hac vazifelerimizi yaptık, bundan sonra daha dindar bir yaşamı görmek istiyoruz, başörtüsü de Allah'ın emridir, biz bu başörtümüzü takıp bundan sonra sadece Parlamentoda değil, halkın içerisinde de bu şekilde olacağız" dediklerini aktardı.

Muharrem İnce'nin açıklamaları

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'in açıklamaları hatırlatılarak, "AK Parti'nin başörtülü milletvekili konusunda mağduriyet yaratmaya çalıştığını söyledi. 'Asıl niyetinizi söyleyin, herkesin başını kapatmanızın zamanı ne zaman gelecek? Ne zaman herkesi zorunlu tutacaksınız' dedi. Bir de başörtülü milletvekillerine şöyle bir suçlaması var; '2,5 yıldan beri yeminden başka hiçbir şey yapmayanlar bu konularda açıklamalar yapıyorlar, demek ki özel görevli olarak gelmişsiniz' der" ifadelerinin kullanılması üzerine Arınç, "Bu çok çirkin ve çok saçma sözler. Sahibine yakışıyor doğrusu. Bunların hiçbirisi doğru da şık da samimi de değil. Bayan milletvekillerimiz bugüne kadar kaç defa kürsüye çıktılar, onun çetelesini tutmak onların haddi değil".

CHP'de üç yıla rağmen kürsüye çıkmayan milletvekilleri var

CHP'nin içinde aradan geçen üç yıla rağmen bir gün bile kürsüye çıkmayan milletvekillerinin isimlerini verebileceğini belirten Arınç, şunları söyledi:

"En azından 8 aydan beri Meclis'e gelmeyen kaç tane milletvekili var CHP'de, sebepleriyle birlikte İnce'nin önüne koyabilirim."

"Bu ne kadar büyük bir korkudur, bu ne kadar saçma bir düşüncedir"

"Mağduriyet konusuysa gerçekten biz başörtüsünün mağdurlarıyız" diyen Arınç,  şöyle devam etti:

"Kendi ailemizden ve çocuklarımızdan başlayarak üniversiteyi bitirmelerinden bugüne, Meclis Başkanı olduğum günden bugüne. Ama biz bu mağduriyetimizi hiçbir zaman oya tahvil etmek için çalışmadık, sabrettik, hukuk içinde bu işin çözüleceğine inandık. Aslında CHP bunları söyleyeceği yerde MHP ve BDP'nin yaptığı gibi 'Artık Türkiye'nin geldiği noktada bu ayrımcılığa gerek yoktur, bu bir demokratik haktır buna saygı duymak gerekir' dese belki çok daha kazanacak. Ama bütün amaçları bunu kabul etmemek olduğu için bunu tevil etmek adına bazı konuşmalar yapıyorlar. Ama en azından daha büyük çirkinlikleri göstermemek, Meclis'te belki daha yatıştırıcı bir rol oynamak istiyorlarsa bu konuşmalarını yapmış olabilirler diye düşünüyorum."

Pavey pantalonla gelebilir

Özel durumu olduğu belirtilen CHP Milletvekili Şafak Pavey'in bundan sonra pantolonla gelmesinde bir sakıncanın olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, "Hiçbir sakıncası yok" diye konuştu.

Pantolon konusunun Meclis Başkanı olduğu dönemde de gündeme geldiğini hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Ben dedim ki, 'Nasıl memurlar için serbestliği getirilmişti, çok da güzel bir kıyafet olur. Milletvekillerimiz rahat böyle bir kıyafeti seçeceklerse onlar için tayyör görünüyor o yüzden pantolonu eklememiz lazım. Biz bu pantolonu İçtüzük'e koyalım' dedik. Bunu söyleyenlerin kulakları çınlasın, CHP'liler geldiler bana dediler ki, 'Biz sizin asıl amacını biliyoruz.' 'Nedir benim asıl amacım?' 'Siz pantolonu getiriyorsunuz arkasından başörtüsünü getireceksiniz' dediler. Bu ne kadar büyük bir korkudur, bu ne kadar saçma bir düşüncedir. O yüzden pantolonla ilgili hiçbir sıkıntıları olmasın. Pantolon kadınların kıyafetleri konusunda bence tercih edecekleri birşey ise başımızın üzerinde yeri var. Bunu İçtüzük'e koyabiliriz."

Genelkurmay Başkanı değerli bir asker

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile iftihar edilmesi gerektiğini belirterek, "Bir defa gerçek bir asker, görevini iyi bilen bir asker. Dağlardan, terörle mücadeleden, askerin içerisinden bir asker babanın oğlu olarak gelmiş ve askerlikten başka bir şeyi bilmeyen ve sivil iradenin emrinde bir görevli olarak sadece kendisine Anayasa'da verilmiş görevleri ifa etmeye çalışan bir değerli asker" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Türk sözünden utanan, Türk milleti kavramından rahatsız olan bir Başbakan var" dediğinin hatırlatılması üzerine de, "Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri söylemesi çok acayip. Belki bunu MHP daha rahat söyleyebilir ama kendi partisi içinde bile eleştiriyle karşılanan sözleri sırf AK Parti'nin başındaki insanı lekelemek ve yaralamak için konuşması çok çirkin" değerlendirmesinde bulundu.

MİT Müsteşarı Fidan

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili yazıların ABD ve İsrail tarafından sahiplenilmediğinin belirtilmesi ve "Bu yazıların arkasında kim vardı" diye sorulması üzerine Arınç, Fidan'ın başarılı bir bürokrat olduğunu, çalışmalarıyla göz doldurduğunu belirterek, "Onu yıpratmaya çalışanlar, bir takım kişilere yazı yazdıranlar veya Türkiye-İran, Türkiye-İsrail, Türkiye-ABD ilişkilerini bozmaya gayret edenler var. Bunları size isim veya ülke adı vererek konuşacak değilim. Ama gelinen noktada ABD Büyükelçisi'nin de İsrail tarafından yapılan açıklamaların da bizim açımızdan olumlu olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Füze ihalesi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin "Çin füzelerini alırsanız savunma ilişkilerimiz olumsuz etkilenir" şeklindeki sözlerine ilişkin değerlendirmesi de sorulan Arınç, açıklamayı "tehdit" olarak algılamadığını, Ricciardone'nin bunu yapmayacak kadar akıllı olduğunu söyledi.

Arınç, "Çin ile müzakereler başlayacaktır, henüz ihale süreci kesinleşmemiştir. Görüşmeler sonucunda Türkiye ile bu füze ihalesi konusundaki Çin belli noktalarda anlaşmazlığa düşerse bizim tercihimiz farklı olabilir" dedi.

"Hiçbir adayımız kesin değil"

Arınç, kendilerinin İstanbullu'ya İstanbullu'nun ise kendilerine güvendiğini belirterek, "Sarıgül de olsa Sarıgül gibi on kişi de olsa CHP'nin İstanbul'u kazanamayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gibi bazı isimlere kesin gözüyle bakıldığı belirtilerek diğer şehirlere ilişkin adayların sorulması üzerine Arınç, "Hiçbir adayımız kesin değil" dedi.

Arınç, "Bir kabine değişikliği hemen yakın gelecekte olacak bir şey değil gibi gözüküyor" değerlendirmesi üzerine de "Bugünden yarına mı? Hayır" ifadesine kullandı.

Terörle mücadelede geri adım yok

Başbakan Yardımcısı Arınç, devletin bütün organlarının, bütün güvenlik güçlerinin ve Hükümetin, terörle mücadele konusunda bir adım geri atmadığını belirterek, "Herkes görevinin başında. Meydan okumuyorum ama bize bu tehditleri savuranlar varlığımızı bilsinler. Her şeyden haberdarız, her şeyi kontrol altında tutuyoruz" dedi.

"Yeni Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler var"

Bülent Arınç, "Başörtülü milletvekili olduğuna göre, başörtülü büyükkent belediye başkanı ve bakanın da zamanı geldi mi?" sorusu üzerine, "Hepsi ihtimal, korkulacak hiçbir şey yok. Korkulardan kurtulmak zamanıdır şimdi. Vehimler, korkular, zanlar bitti artık. Herkes güzünü yeni bir Türkiye'ye açsın. Yeni Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler var" dedi.

Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,301 µs