En Sıcak Konular

Oyuncakların denetimi el değiştirdi

31 Ekim 2013 13:25 tsi
Oyuncak, deterjan, emzik, biberon, havuz kimyasalları, kuvvetli asit bazlar, diş fırçaları ve hijyenik kağıt gibi ürünlerin denetimi, bugünden itibaren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yerine getirilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, oyuncak, deterjan, emzik, biberon, havuz kimyasalları, kuvvetli asit bazlar, diş fırçaları ve hijyenik kağıt gibi ürünlere ilişkin denetimlerin, bugünden itibaren bakanlığı tarafından yapılacağını bildirdi.
 
Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu ürünlere ilişkin denetim yetkisinin Sağlık Bakanlığından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına geçtiğini gösteren 9 tebliğ ve 1 yönetmeliğin, Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti.
 
Oyuncakların iç piyasa denetimlerinin, diğerlerinin ise hem iç piyasa hem de ithalat aşamasındaki uygunluk denetimlerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılacağını ifade eden Yazıcı, "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" politikalarının, yeni ürün grupları ve denetimleri altına giren sektörler için de geçerli olduğunu kaydetti.
 
Geçmiş yıllarda piyasa gözetimi ve denetiminde gösterdikleri kararlı tavrın, bu ürün gruplarının denetiminde de sergileneceğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:
 
"Ayrıca söz konusu ürünlerin ait olduğu sektörlerde kapsamlı bir denetim programı gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bakanlığımız sorumluluk alanına giren yeni ürünler için hem piyasaya arzdan önce bildirim hem de piyasadayken denetim mekanizmasını işletecek olup, piyasada dolaşan kayıtlı veya kayıtsız bütün ürünlerin güvenliğini temin etmeyi planlamaktadır.
 
Özellikle Bakanlığımız denetmenleri vasıtasıyla bu ürünlerle ilgili olarak piyasada etkin bir piyasa gözetimi ve denetimi mekanizması kurulması ve söz konusu ürünlerin piyasa arz edildiği her noktada inceleme ve denetimler yapılması planlanmaktadır."

aa


Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs