En Sıcak Konular

ABD'li vekillere tam saha baskı

31 Ekim 2013 13:03 tsi
Türk-Amerikan İşadamları Derneği, ABD'de Temsilciler Meclisi'nin 435 üyesinin tamamına ilişkileri geliştirmek için birer Türk girişimci görevlendirecek.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AMCHAM) Genel Başkanı Ekim Alptekin, ABD'de Türkiye lehine lobicilik faaliyetleri için para ve vakit harcaması gerektiğini belirterek, "Lobicilik Amerikan siyasi sisteminin olmazsa olmazı. Bunun için ciddi bir bütçe ve zaman ayrılması gerekiyor. Biz yıllardır bunu tam olarak yapamadık. Diğer lobilerin kongreye harcadığı paralar milyar dolarlara ulaşırken geçen yıl ABD'deki Türkler 300-350 bin dolar toplayabildi. Aslında ABD'de yaşayan, burada iş sahibi olan çok sayıda Türk var şimdi amacımız bu isimlere ulaşıp daha güçlü bir lobi çalışması yapabilmek" ifadelerini kullandı.
 
Alptekin, dernek olarak ABD'de Temsilciler Meclisi'nin 435 üyesinin tamamına ilişkileri geliştirmek için birer Türk girişimci atanacağını belirterek, "Lobicilik Amerikan siyasi sisteminin olmazsa olmazı. Bunun için ciddi bir bütçe ve zaman ayrılması gerekiyor. Biz yıllardır bunu tam olarak yapamadık. Diğer lobilerin kongreye harcadığı paralar milyar dolarlara ulaşırken geçen yıl ABD'deki Türkler 300-350 bin dolar toplayabildi" dedi.
 
Alptekin, Derneğin, ABD'de lobicilik faaliyetlerine ivme kazandırmak amacıyla kurguladığı "435" Projesi'ne ilişkin şunları aktardı:
 
"Türkiye ile ABD arasındaki ticari, kültürel ve toplumsal ilişkileri derinleştirme amacıyla faaliyet gösteren TABA/AmCham bu dönem Temsilciler Meclisi'ne daha fazla angaje olabilmek hedefiyle '435' Projesi'ni hayata geçirdi. Projeyi ABD yasalarına uygun bir şekilde gerçekleştirmek ve sağlam bir zemine oturtmak için ABD'de resmi olarak TABA USA adında bir dernek kuruldu. TABA USA çatısı altında yürütülecek olan 435 projesiyle, her bir Temsilciler Meclisi Üyesine bir TABA temsilcisi atanması hedefleniyor."

aa


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs