En Sıcak Konular

Hava üssü patladı, gözler İsrail'e döndü

31 Ekim 2013 10:40 tsi
Hava üssü patladı, gözler İsrail'e döndü Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki liman şehri Lazkiye'de bulunan Hava Kuvvetleri'ne ait bir savunma üssünün büyük bir patlamayla yerle bir olduğu iddia edildi. Suriyeli ve Lübnanlı kaynaklar patlamanın ardında bir İsrail saldırısı olduğunu öne sürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusuna ait üste çok gürültülü bir patlama olduğunu duyurdu. Daha sonra sosyal medyada birçok kullanıcı, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, patlamanın Snobar Cable'de meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın kaynağının denizden ateşlenmiş bir füze olduğu ve sorumlusunun İsrail olduğu da iddia edildi ancak bu konuda yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

İSRAİL UÇAKLARI LÜBNAN HAVA SAHASINDA

Lübnan resmi haber ajansı dün Beyrut'un kuzeyindeki kıyı şeridinde Lübnan hava sahası içinde altı İsrail savaş uçağı uçtuğunu bildirdi.

Lübnan ordusunun resmi internet sitesinde yer alan bir açıklamaya dayanan haberde İsrail uçaklarının Lübnan hava sahasına yerel saatle 13.40'ta girdiği ve 17.00 sularında Trablus ve Nakura civarından çıktığı belirtildi.

Suriyeli muhaliflere ait bir Facebook sayfasında da patlamanın 19.00 civarında yaşandığı belirtildi. Muhalifler denizden ateşlenen bir füzeyle üssün vurulduğunu ancak ölen ya da yaralanan olmadığını yazdı.

İSRAİL TEMMUZDA VURMUŞTU

Temmuz ayında İsrail hava kuvvetlerine ait uçaklar bölgedeki Rus ve Suriyeli birliklerin kullandığı bir füze deposunu vurmuştu.

Daha sonra ABD'li yetkililer New York Times'a yaptıkları açıklamada, saldırının Rusya'ya ait tüm kara-deniz füzelerini imha etmeyi başaramadığını ve İsrail'in yeniden vurabileceğini söylemişti.

Hürriyet Planet

Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs