En Sıcak Konular

Brokoli mucizesi

31 Ekim 2013 09:35 tsi
Brokoli mucizesi Lahana, brokoli ve karnıbahar karışımının radyasyonun olumsuz etkilerine karşı hücreleri koruduğu kanıtlandı.

Karışım radyasyonun etkilerini yok ettiği gibi DNA'yı onarıp, ölü hücreleri de bloke ediyor.

Kanser tedavisi ve araştırmalarında Amerika'nın en ünlü sağlık kurumlarından biri olan Washington'daki Georgetown Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan araştırmada, kanser tedavisinde sıklıkla kullanılan radyoterapinin etkilerini lahana, brokoli ve karnıbahar karışımının azalttığını ortaya koydu. Araştırmacılar, bu sebze karışımının radyasyon üzerine etkisini Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlandı.

Kısaca DIM olarak bilinen bu üçlü karışım, farelere öldürücü dozda radyasyon verdikten sonra iki hafta süreyle enjekte edildi. DIM sebze karışımı günde bir kez olmak üzere iki hafta süreyle uygulanırken, diğer grup fareler kendi hallerine bırakıldı. Bir ay sonra DIM, yani lahana, brokoli ve karnıbahar enjekte edilen farelerin yarısından fazlasının hayatta kaldığı görüldü. DIM verilmeyen farelerin ise tamamı öldü. Hayatta kalan farelerde, alyuvar, akyuvar ve kan değerlerinin iyi olduğu, hücre kaybı görülmediği belirlendi. Oysa kemoterapi ve özellikle de radyoterapinin başlıca yan etkilerinden biri hücre azalması olarak biliniyor. Bu karışımın kansere yakalananlarda işe yaramadığı fark edildi. DIM karışımı DNA'yı onarmakla yetinmiyor, ölü hücreleri de bloke edebiliyor. Bu veriler Çernobil ve Hiroşima gibi nükleer felaketlerin etkisini azaltılması anlamında etkili olabileceğini öne sürüyorlar. Araştırmanın yazarlarından Onkoloji Profesörü Eliot Rosen, DIM'in iki önemli yararı olabileceğini söylüyor. Profesör Doktor Rosen'e göre bunlardan biri radyasyon tedavisi gören kanser hastalarında normal doku ve hücrelerin korunması, ikincisi de insanların nükleer bir felaketin öldürücü sonuçlarından korunmasının sağlanması.
 
ATIĞI TEMİZLİYOR...
 
Ölümcül doz kabul edilen 13 grey radyasyondan 10 dakika sonra DİM verilen farelerin bir ay sonunda yüzde 60'ının yaşadığı görüldü.

9 grey doz radyasyon verilen farelerin bir ay sonunda yaşam oranları yüzde 80'e çıktı.

5 greylik dozda radyasyon verilen farelerin tamamının bir ay sonunda yaşadığı gözlendi.
 
KARACİĞERİN DETOKS GÜCÜNÜ ARTTIRIR
 
Dr. Ayşegül Çoruhlu (Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi):

 
Bunlar sülfürlü sebzelerdir. Karaciğerin detoks gücünü arttırırlar. Karaciğer her türlü zehirli kimyasalı detoks edip, iki aşamalı temizlik yaparken faz 1 isimli detoks aşamasının yetersiz kaldığı kısmı, faz 2 bölümüyle temizlemeye devam eder. Bu sebzeler faz 2'yi güçlendirir. Kimyasal maddeler de ağırlıklı olarak faz 2'den temizlenir. Bu sebeple radyoterapi, kemoterapi sonrası artıkları temizlemek için önerilirler.

Uzm. Dr. Özgür Şeşeoğulları (Memorial Radyasyon Onkolojisi):
 
Bu karışım bitkilerden türetilmiş ve ilaç olarak kullanılıyor. Ancak o maddenin saflaştırılmış hali, radyasyon maruziyeti sonrası ilk 24 saatte veya 24 saat öncesi kullanılırsa işe yarıyor. Madde DİM brokoliden elde edilen bir ilaç. Benim görüşüm; nükleer felaket sırasında denenebilir bir çalışma ki, o kadar sık nükleer felaket meydana gelmemektedir. Kanser hastalarında normal doku ve hücrelerin korunmasında faydası için faz deneylerinden geçirilebilir.

Sabah



Bu haber 1,301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs