En Sıcak Konular

Hasan Kabze'den Galatasaray'a veda...

10 Ağustos 2007 17:31 tsi
Rusya'nın Rubin Kazan Kulübü ile anlaşan Hasan Kabze, Galatasaray'dan olması gerektiği şekilde ayrıldığını söyledi.

 
      Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla sarı-kırmızılı kulübe veda eden Hasan Kabze, Rubin Kazan ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını belirterek, şunları kaydetti:
      ''2.5 yıl içinde Galatasaray'da çok güzel ve mutlu günler geçirdim. Zaman zaman mutsuz günlerim de oldu. Burada bulunduğum süre içerisinde Galatasaray camiasında gerek yönetim, gerek futbolcu arkadaşlarım gerekse de çalışan personelle olsun, hiç kimseyle olumsuz bir olay yaşamadığım için ve buradan negatif bir düşünce ile ayrılmadığım için çok mutluyum. Futbolcu olmak sadece sahada oynamak değildir. Ben saha dışında da Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Galatasaray'dan olması gerektiği şekilde ayrıldığıma inanıyorum. Çünkü Galatasaray'da bir Türkiye Kupası bir de lig şampiyonluğu mutluluğu yaşadım. Bunlar hayatımdaki en güzel başarılardır. Galatasaray'da güzel günlerim geçti. Şu anda da ayrılıyorum.''
     
      ''YURT DIŞI OLDUĞU İÇİN KABUL ETTİM''
      Galatasaray'a gelmeden önce hedefinin sarı-kırmızılı formayı giymek ve milli takıma katılmak olduğunu dile getiren Hasan, ''Daha sonra da yurt dışına gitmeyi hedefliyordum. Galatasaray'a geldim ve yeri geldi milli takıma da giderek bazı hedeflerimi gerçekleştirdim. Rubin Kazan'ın teklifini yurt dışı olduğu için kabul ettim. Başka ülkelerde de teklif aldım, fakat teknik direktör Kurban Berdiev ile görüşmelerimizde bana olumlu yaklaştığını gördüm. Önemli olan da onun görüşleridir. Transferim bu şekilde oldu ve ben de bundan memnunum'' diye konuştu.
      Rusya Ligi'nin kendisini tedirgin etmediğini ifade eden genç futbolcu, ''Gidip Rubin Kazan tesislerini gördüm. Şehri de gezdim. Futbol oynamaya elverişli bir yer. Tabii ki hiçbir yer İstanbul gibi olamaz ama önemli olan futbol oynamak. Çok fazla sorun yaşayabileceğimi sanmıyorum. Ayrıca Rusya Ligi'nde oynayan Türk oyuncular da var. Zenit takımında oynayan Fatih Tekke ile görüştüm ve görüşlerini aldım'' dedi.
      Bir basın mensubunun,''Galatasaray'da yeterince şans bulduğuna inanıyor musun?'' sorusunu, Hasan, ''Bunu hocaya sormak lazım. Bana verilen görevleri yerine getirmeye çalıştım. Bunları da en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Artık bu sizin takdirinize kalmış'' diye cevaplandırdı.
     
      SEZGİN: ''HASAN'A KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK''
      Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Hasan'ın gerek kişiliği, gerek düşünce yapısı, gerekse de davranışlarıyla her zaman Galatasaray'a layık bir şekilde futbol hayatını sürdürdüğünü söyledi.
      Sezgin, şunları kaydetti:
      ''Hasan gerçekten çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Fakat futbolda her zaman bu olaylara rastlanır ve bu durumlar her zaman görülür. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum. Gerek kişiliği, gerek düşünce yapısı, gerek davranışlarıyla Hasan her zaman Galatasaray'a son derece layık bir şekilde burada futbol hayatını sürdürdü. İyi günleri oldu, şansız günleri oldu. Başarısız günleri de olmuş olabilir. Bu sporda vardır. Ben şahsen Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı ona sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Yeni futbol yaşantısında da başarılar diliyorum. Kapımız her zaman ona açık. Fiziki olarak ayrılıyor olabiliriz ama gönüllerimiz hep beraber olacak.'' Sezgin, Hasan Kabze için Rubin Kazan kulübünden 700 bin Avro bonservis bedeli aldıklarını da belirtirken, kadro dışı bırakılan diğer futbolcuları için şu an herhangi bir teklifin gelmediğini sözlerine ekledi.

Milliyet



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,383 µs