En Sıcak Konular

"Bizdeki derin devlet çeteden ibaret"

10 Ağustos 2007 17:22 tsi
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, "devlet içinde kontrol edilemeyen güçler" bulunduğunu itiraf ederken, seçimlerden önce bu çetelere karşı başarılı operasyonlar düzenlendiğini aktardı.

"Bizde derin devlet yoktur. Bizdekiler çeteleşmiştir. Devlet içinde kontrol edilemeyen bir takım güçler var. Seçimlerden önce güvenlik güçlerimiz çok başarılı operasyonlar yaptı"

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, ''devlet içinde kontrol edilemeyen birtakım güçler bulunduğunu'', ancak güvenlik güçlerinin ''devlet içinde çeteleşme''ye karşı son dönemde başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Orakoğlu, ''kendi ülkesinin insanını ezdirmeyen, tehdit olarak görmeyen, cumhurbaşkanına, başbakanına, parlamentosuna bağlı ve hukuk kuralları çerçevesi''nde kaldığı sürece ''derin devlet'' olarak adlandırılan yapılanmanın gerekli olduğunu savundu. Orakoğlu, yeni kitabında bu konunun yanı sıra ağırlıklı olarak ''devlet içindeki çeteleşmeler''e yer vereceğini bildirdi.

''Türkiye'ye yönelik psikolojik harekat ya da kaos yaratma'' girişimlerine karşı, ''Türkiye'de istenildiği gibi at koşturulamayacağını, misillemenin geleceğini, kötü niyetli ülkelerin bunu öğrenmesi'' gerektiğini ifade eden Orakoğlu, şöyle konuştu:

''Ülkemizdeki kaos ortamı yaratan hareketleri, cinayetleri önlemenin yolu budur. Bizde derin devlet yoktur. Bizdekiler çeteleşmiştir. Devlet içinde kontrol edilemeyen bir takım güçler var. Ama seçimlerden önce bu konuda güvenlik güçlerimiz çok başarılı operasyonlar yapmıştır.''

Birlik ve beraberliğinin, kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Orakoğlu, ''Kurumlar birbirine güvenmez ve çatışırsa, kaos yaratmak isteyenler bu ortamda başarılı olur. Bu nedenle kurumların başındakilerin birbiriyle çatışma gibi lüksü yoktur, kalmamıştır'' dedi.

Terör örgütü PKK'nın elindeki silahlar ve mayınların menşei konusu üzerine ısrarla gidilmesi gerektiğini belirten Orakoğlu, ''İnsanlar huzur içinde yaşamak istiyor. Bu nedenle AK Parti büyük sorumluluk altındadır. Önce devlet içindeki çeteleşmiş yapıların ortaya çıkarılması lazım. Bunun yanında terör örgütüne her türlü desteği veren ülkelerin ciddi şekilde uyarılması gerekiyor. Bunlara silahların nasıl temin edildiğinin peşi bırakılmamalıdır'' diye konuştu.

Aktifhaber



Bu haber 1,012 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs