En Sıcak Konular

MGK'nin dikkati Irak'ta

28 Ekim 2013 19:06 tsi
MGK'nin dikkati Irak'ta GK’da Suriye’nin yanı sıra artan terör eylemleri ile Irak ve Ortadoğu’daki son gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık üç saat süren Ekim ayı olağan MGK toplantısı sonrasında yayımlanan bildiride toplantıya Suriye ve Irak damgasını vurdu.

Öncelikle, halkın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetler görüşüldüğünü ifade edilen bildiride ‘‘Bu kapsamda ilave olarak alınması gerekenin tedbirler değerlendirilmiştir.’’ denildi.

Sınır güvenliği kapsamında ise ‘‘Suriye’de süregiden çatışma ortamının bölge ve ülkemizin güvenliği açısından oluşturduğu tehditler ve bunlara karşı ülkemizce alınan tedbirler ile ihtilafın sona erdirilmesi için yürütülen uluslar arası çabalar gözden geçirilmiştir.’’ denildi. Suriyeli mülteciler konusunda ise ‘‘Ülkemize sığınan Suriyelilerin durumu ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar incelenmiştir.’’ sözlerine yer verildi.

MGK bildirisinde ayrıca Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki önemli siyasi gelişmelerin, demokratik geçiş sürecinde bulunan ülkelerde yaşananlar ile bu ülkelerle Türkiye’nin ilişkilerinin de değerlendirildiği kaydedildi. ‘‘Bu kapsamda, Ortadoğu Barış Süreci’ndeki son gelişmeler üzerinde de durulmuştur.’’ denildi.

IRAK'TAKİ TERÖR EYLEMLERİNDEN DUYULAN ENDİŞE

MGK bildirisinde Irak’a da yer verilerek ‘‘Irak’ta gelinen son durum mütalaa edilmiş, artan şiddet ve terör eylemlerinden duyulan endişe dile getirilerek, istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi amacıyla bu ülkeye yönelik desteğimizin sürdürüleceği vurgulanmıştır.’’ ifadelerine yer verilen MGK toplantısında Doğu Akdeniz’in güvenliği konusunun da ele alındığı kaydedildi.

YENİ KOMUTANLARIN İLK MGK'SI

MGK toplantısına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostancıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük yeni görevlerinde ilk kez katıldı. 

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs