En Sıcak Konular

ABD İspanya'da 60 milyon konuşmayı dinlemiş

28 Ekim 2013 10:53 tsi
ABD İspanya'da 60 milyon konuşmayı dinlemiş NSA'nın İspanya'da 60 milyondan fazla telefon konuşmasını dinlediği ileri sürülürken, ABD'nin Madrid Büyükelçisi, İspanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

 İspanyol basınında çıkan haberlerde, 10 Aralık 2012 ile 8 Ocak 2013 tarihleri arasında NSA'nın İspanya'da milyonlarca telefon konuşmasını dinlediği iddiası yer aldı.

El Pais ve El Mundo gazeteleri, ABD'nin dinleme skandallarını basına sızdıran Edward Snowden'ın elindeki gizli belgelere ulaşan Amerikalı blog yazarı Gleen Greenwald'ın yayınladığı bilgileri bugün manşetlerine çıkardı. Gazete haberlerinde, İspanyol hükümetinin bu zamana kadar yaptığı "İspanyol politikacıların da dinlendiğine ilişkin elimizde delil yok" açıklamasının artık geçerli olmadığı savunuldu. El Mundo, İspanya ceza yasasına göre telefon dinlemelerin suç teşkil ettiğine dikkat çekti.

Haberlerde, NSA'nın "İspanya - Son 30 Gün" başlıklı belgesinde söz konusu bir ay içinde İspanya'da 60 milyon 506 bin 610 telefon konuşmasının dinlendiği belirtiliyor. NSA'nın ayrıca internetteki Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerle elektronik postaları da izlediği öne sürüldü.

ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Öte yandan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un talimatı doğrultusunda ABD'nin Madrid Büyükelçisi James Costos'un bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Polonya'da resmi ziyarette olduğu için ABD Büyükelçisi ile İspanyol hükümetinin AB ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Sekreteri İnigo Mendez de Vigo görüşecek.

AA



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs