En Sıcak Konular

'Erdoğan’ı bitirirlerse iş biter'

28 Ekim 2013 07:21 tsi
'Erdoğan’ı bitirirlerse iş biter' "Dünyadaki büyük meydan muharebesinin Türkiye’de yapılacağını söylemiştim daha evvel. Ama bu muhabere de sokaklarda savaş olmaz. "

İktisat profesörü ve Star gazetesi yazarı olan Prof. Dr. Mahir Kaynak'ın Star gazetesinden Fadime Özkan'a verdiği röportajdan ilgili kısım:


- Bölgedeki savaşların sebebi petrol yollarının kontrol altına alınmasıdır. Araplar bir tarafta, Avrupa bir tarafta, Amerika bir tarafta. Rusya ve Amerika şu an yakınlar birbirlerine. Sebebi: Avrupa’nın kendilerini bertaraf edecek yeni bir güç odağı olmasını istemiyorlar. Biz eskisi gibi iki kuvvet olarak dengede tutarız bölgeyi diyorlar. Avrupa da buna karşılık onlarla mücadele ediyor. Zaten örgütlü olan da Amerika’dır. Olan budur.


- Avrupa bazı ülkelerde etkili olabiliyor. Libya gibi. Mısır’daki durumu bilmiyorum, şu anda ne olduğu daha belli değil. Ama esas kavga Türkiye üzerinde. Çünkü Türkiye bölgeyi kontrol eder. Halbuki öteki türlü Suriye’yi de alsalar, Türkiye’den geçer bütün petrol doğalgaz. Biz meselenin ortasındayız.

- Direncimizi iyi görüyorum şimdi. Ama Erdoğan nedeniyle öyle görüyorum. Erdoğan Obama ile aynı çizgide. Küresel sermayeyle değil. O da milliyetçi bu da. Dünyadaki büyük meydan muharebesinin Türkiye’de yapılacağını söylemiştim daha evvel. Ama bu muhabere de sokaklarda savaş olmaz. Erdoğan’ı bitirirlerse iş biter.


- Hükümet bunu anladığı için kan dökmemek ve döktürmemek için elinden geleni yapıyor. Ötekiler de keşke Kürtlerle Türkler savaşsa, Alevilerle Sünniler kapışsa diye uğraşıyor. Ama hükümet hiç birinin karşısına geçmiyor.


- Efendim Gezi olayları yeni bir olay değil. Ben 1960’tan beri öğrenci olarak ya da başka bir şey olarak bu hareketlerin içerisindeyim. Mesela 1960 darbesinde öğrenci hareketlerinin hepsini Cumhuriyet Halk Partisi organize etti. Aksaray’daki CHP bürosundan haberler, kişiler gelirdi, bize de söylerlerdi… Bunu da hükümeti devirmek için yapıyorlar. Ağacı mağacı korumak için değil



Bu haber 2,688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs