En Sıcak Konular

Dünyaya bağımsızlık mesajı

25 Ekim 2013 09:28 tsi
Dünyaya bağımsızlık mesajı Türkiye'nin Çin Füzesiyle mesaj vereceği akıllara gelir miydi?

 Limak-Aeroports de Lyon konsorsiyumunun Kosova'nın başkenti Priştina'da yaptığı yeni havalimanının açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sabah gazetesinden Sevilay Yükselir'in haberişnden ilgili kısım şöyle:

- Biz bağımsızlık hakkımıza müdahale ettirmeyiz. Ekonomik bağımsızlık konusundaki hakkımıza da müdahale ettirmeyiz. Türkiye'nin Çin Füzesiyle dünyaya ekonomik bağımsızlık mesajı vereceği akıllara gelir miydi? Kaldı ki füzeler NATO'nun standartlarına kesinlikle uyacak şekilde üretilecek. Bizim temsilcilerimiz laboratuar aşamasından itibaren işin içinde olacak. Biz bir yıl önce Çin ile ortak tatbikat yaptık. NATO'nun bundan haberi var. Müzakere safhasındayız, herhangi bir çatlak olmazsa devam edeceğiz. 

- Bizden önceki dönemde MİT'i kimlerin idare ettiği biliniyor. Neredeyse önüne gelen herkesin MİT üzerinde etkisi vardı. Sermaye, medya MİT'i etkileyebiliyordu. Şimdi, "İstihbarat için herkesle görüşülür, medya da buna dahildir" diyecekler. Evet, görüşebilir ama sonrası önemli. Görüşülenler MİT'i etkiliyorsa, kendi çıkarına göre yönlendiriyorsa o zaman soru işaretleri oluşur. MİT, görüştüğü her kesimden aldığı bilgileri vatan, millet yararına kullanırsa o zaman sorun yok. İşte bizim dönemimizde MİT'le ilgili bu alışkanlıklar ortadan kalkınca, işine gelmeyenler bundan rahatsız oldu. Tabii biliyorsunuz bu saldırılar bugün başlamadı. Oslo sürecine kadar dayanan bir süreç ve o süreçte Hakan Fidan'la ilgili görevlendirmeyi yapan benim dedim. Bir şey sorulacaksa bana sorulsun. Emre Beyi de, Afet Hanımı da biz görevlendirdik. Hakan Fidan benim bürokratım ve benim verdiğim millete hizmet görevini yapıyor. Bunların tebrik edilmesi gerekirken eleştiriliyorlar, hedef seçiliyorlar. Özellikle Hakan Bey çok kritik görev aldı. İmralı sürecinde, bu işin yürütülmesindeki başarı ona ait. Ve bunları ülkenin refahı, huzuru için yaptı. Akil insanlardan Allah razı olsun, gidip ülkenin mutluluğu, refahı için dolaştılar. Biz bunların neticesinde de demokratikleşme paketini çıkardık. Toplumda büyük bir memnuniyetle karşılandı. AB övdü. Millet de olumlu destek verdi. İdari olan reformları bitirdik şimdi yasayla ilgili olanlar bana geldi. İmzalayıp Meclis'e sevkedeceğiz ve inşallah süratle bunların adımlarını atmış olacağız. (Burada sorulan soruyu kayıttan anlayamadım. Ama Başbakanın şöyle bir ifadesi var; Güvenlik güçleri asla yerini terketmez. Ülkemizin her noktasında kesintisiz huzur ve güven ortamı tam anlamıyla sağlansa da güvenlik güçleri yerinde kalır. Milyonda bir olumsuz ihtimali düşünerek görev yerinde bulunması gerekir.) 



Bu haber 1,867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs