En Sıcak Konular

Küresel ısınmaya yıldız çözümleri

10 Ağustos 2007 13:00 tsi
Küresel ısınmaya yıldız çözümleri ABD'nin ünlü isimleri Küresel Isınma karşısında kişisel çözümlerde sunmak gerektiğini, kendi hayatlarından örneklerle kamuoyuna gösteriyor. İşte Brad Pitt, Jennifer aniston gibi isimlerden Küresel ısınmaya çözüm taktikleri

İklim değişikliklerinin ciddi boyutlara ulaşmasıyla beraber, ünlüler de küresel ısınmaya karşı mücadele etmek için kolları sıvadılar. Yıldızlar bu kez, toplumu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak amacıyla film çekiyor, kampanyalar düzenliyor ve çevreyi korumak adına gündelik hayatlarında da bireysel önlemler alıyorlar.

Jennifer Aniston

Bireysel olarak önlem alan ünlülerden biri de Jennifer Aniston. Güzel oyuncu; ''Duşta iki dakikada harcanan su miktarının, bir Afrikalının tüm bir günlük su ihtiyacına eşit olduğunu'' vurgulayarak duş alma süresini üç dakikaya indirdiğini ve dişlerini de duşta fırçaladığını açıkladı.

Sienna Miller

Küresel ısınma karşıtı kampan-yalarda aktif olarak rol alan Sienna Miller, çocukluğundan beri çöplerini geri dönüşüm için ayrıştırıyor, organik gıdalar tüketiyor, oyunu ''yeşiller''den yana kullanıyor ve çevreyi kirletmemek için otomobil kullanmıyor.

Al Gore

Al Gore, ekolojik konularla ilgili olarak birçok konferans vermenin yanı sıra büyük ses getiren iki Oscar’lı ''An Inconvenient Truth'' (Uygunsuz Gerçek) adlı belgeselde kendini canlandırarak dikkatleri küresel ısınmaya çekmeyi başardı. Ancak İklim Koruma Birliği Başkanı ve ''Live Earth'' projesinin ortağı olan Gore ve ailesi; 20 odalı ve 8 banyolu malikânelerinde ulusal ortalamanın 20 misli elektrik tükettikleri için eleştirilmişti.

Brad Pitt

''Petrol kullanımını azaltmalı ve elektrikli arabaları yaygınlaştırmalıyız, böylece petrol ihtiyacımızı karşılayan diğer ülkelere olan bağımlılığımızdan da kurtulabiliriz '' diyen Brad Pitt, kendi yaşamında da benzin tüketimini en aza indiren hibrid otomobilleri tercih ediyor. Pitt ayrıca çevre bilincini artırma amaçlı gerçekleştirilen ''Dizayn: e2'' programının sunuculuğunu da yapmakta.

Cameron Diaz

Cameron Diaz ve Al Gore, düzenledikleri ''dünyayı kurtarmak için 60 saniye'' konseptli yarışmada gençleri iklim değişikliklerine karşı çözüm üretmeye davet ettiler. Reklamlarında Cameron Diaz’ın rol aldığı yarışmaya gençler, küresel ısınmaya karşı mücadele konusunda çektikleri videoları göndererek katılacak. Jürisinde Orlando Bloom, George Clooney gibi ünlü isimlerin bulunduğu yarışmanın büyük ödülü ise çevre dostu Toyota Hibrid otomobil. Yarışma 12 Eylül’de başlayacak.

Sheryl Crow

Sheryl Crow, ABD’yi, küresel ısınmayla ilgili farkındalık uyandırmak için biyodizel (bitkisel kaynaklı dizel) otobüsüyle dolaşarak iklim değişikliğiyle ilgili konuşmalar yaptı. Crow, herkesin global ısınmaya karşı çözümün bir parçası olabileceğini savunarak tuvalet kağıdı kullanımını azaltma çağrısında bulundu.

Matt Damon

Çevreyle ilgili birçok projeye katkıda bulunan Matt Damon, ''Project Phin'' isimli kampanya çerçevesinde alternatif yakıt altyapıları üretmeye yönelik yatırımlara destek veriyor. MTV’nin programı ''Pimp My Ride''dan ilham alınarak hayata geçirilen ''Phin’in Projesi'', ''Clean My Ride'' kampanyasının videolarında; Ben Affleck, Joshua Jackson, Jennifer Garner gibi isimler yer alıyor. Özellikle mısır şeklinde giyinen Ben Affleck, dikkat çekiyor.

Leonardo DiCaprio

Küresel ısınmayı konu alan bir kitabı seslendiren Leonardo DiCaprio, aynı zamanda yardımcı yazarlığını, sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendiği ''11. saat'' isimli bir belgesel film çekti. Film, küresel ısınmanın etkilerini tersine döndürmek için pratik çözümler sunuyor. DiCaprio da ailesiyle birlikte hibrid otomobil kullananlardan...

Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,162 µs