En Sıcak Konular

Alman CSU Partisi: 'Okullarda haç bulunmalı, başörtüsü değil'

10 Ağustos 2007 12:17 tsi
Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nin (CSU) Genel Sekreteri Markus Söder, iktidarda bulundukları Bavyera eyaletinin kendi kimliğine sahip çıkmasını istedi ve "okullarda başörtüsü yerine haçların bulunması gerektiğini" söyledi.

Söder, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, partisinin sadece liberal ve sosyal değil, aynı zamanda muhafazakar olduğuna da işaret ederek, "Biz aydınlatılmış bir muhafazakarlık istiyoruz. Her zaman gelişmelere açık, ancak her zaman Hristiyanlık temeline dayanan bir muhafazakarlık. Yani örneğin, Bavyera’daki okullarda haç bulunmalı, başörtüleri değil. Bunun yanı sıra yurdumuza da bağlı olmalıyız. Ben ülkemle gurur duyuyorum" dedi.
      ABD’de de tüm farklı görüşlere rağmen herkesin vatansever olduğunu ifade eden Söder, "Biz değerlerimizi dünyada daha yoğun şekilde temsil etmeliyiz. Hümanizm ve aydınlanmayla birlikte Hristiyan-Yahudi geleneğinden kaynaklanan insan hakları, belki de Avrupa’nın en önemli tarihi fikirlerinden biriydi. İnsan onuru, özgürlük ve demokrasiyi akılcı ve saygılı bir şekilde tüm dünyaya ihraç etmeliyiz" diye konuştu.
      Söder, "böyle muhafazakar bir partiden neden hiç kimsenin, partinin genel başkanı olmak isteyen Tarım ve Tüketicileri Koruma Bakanı Horst Seehofer’in evlilik dışı ilişkisini eleştirmediğinin" sorulması üzerine, "Politikacılar için de şu ilke geçerlidir; Özel özeldir" dedi.
      Bakan Seehofer, kısa süre önce evlilik dışı çocuğunu dünyaya getiren sevgilisinden ayrılıp eşine ve çocuklarına dönme kararı almış, bu olaydan ötürü görevini bırakmayı ya da CSU Genel Başkanı Edmund Stoiber’in istifasıyla boşalacak başkanlık koltuğu için mücadeleden vazgeçmeyi düşünmediğini söylemişti.

Milliyet



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs