En Sıcak Konular

ABD'de başkanlık seçimi Popstar gibi

10 Ağustos 2007 11:43 tsi
ABD'de başkanlık seçimi Popstar gibi ABD başkanlık seçimlerine hazırlanan aday adayları, klip ve tartışmalarla YouTube üzerinden siyaset yapıyor. Seçime bir yıldan fazla zaman var ama kampanya ortamı çok renkli.

Potansiyel aday adayı Newt Gingrich ise bu canlılıktan şikayetçi; TV tartışmalarını, "Popstar ile Kim Beşinci Sınıf Öğrencisinden Daha Akıllı yarışmalarının karışımı" olarak değerlendiriyor.

2008 başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD’de başkan aday adaylarının yarışı gayet renkli geçiyor. Analizciler, seçim güzergahına bu kadar erken girilmesinin seçmeni sıkabileceğini belirtirken, adaylar YouTube’da yayınlanan klipleri, hareketli tv programlarıyla ivmeyi korumaya çalışıyor.

Fakat, modern çağın gereklerini yerine getiren aday adayları tepki çekmiyor da değil. Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich, Beyaz Saray’a giden başkanlık seçim kampanyası sürecini "neredeyse delilik" olarak niteledi. Cumhuriyetçi Parti’nin etkin ismi Gingrich, Kasım 2008 seçimleri için "potansiyel aday adayları" arasında yer alıyor. Seçim yarışına katılıp katılmayacağına Ekim’de karar vereceğini söyleyen Gingrich, Ulusal Basın Kulübü’nde yaptığı konuşmada, seçim kampanyalarının danışmanlar ve medya yönlendiricilerinin elinde kaldığını belirtti. Başkan adayları arasında yapılan tv tartışmalarını ise "Popstar ile Kim Beşinci Sınıf Öğrencisi’nden Daha Akıllı yarışmalarının karışımı" olarak değerlendirdi. Başkan adaylarının TV ekranlarına gelecek 30 saniyelik cevaplara odaklanmak zorunda kaldığını söyledi.

Dokuz TV tartışması

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı, bağış toplama ihtiyacının seçim kampanyalarını çöküşe zorladığını bazı örneklerle anlattı, "İnsanlara iki yıl sonra Beyaz Saray’da ne yapacakları soruluyor. Onların ise hiçbir fikri yok. Çünkü, iki yıl sonra dünya nerede olacak bilmiyorlar" dedi.

Gingrich, 2004 kampanyasının, John Kerry’nin Vietnam’da ne yaptığı ile George W. Bush’un askerde ne yaptığı arasında sıkıştığını belirtti ve "bu neredeyse delilik" dedi. Gingrich, seçim kampanyası finansmanına getirilen limitlerin kaldırılmasını ve başkan adayları arasında her biri 90 dakika olan dokuz ayrı tartışmasının yapılmasını önerdi. Newt Gingrich, "Böylece, halk, kişilikleri, liderlik kapasitesini ve karakterleri iyice görme olanağına kavuşur" dedi.

Gingrich, 1994’te, Cumhuriyetçi Parti’nin Kongre’deki 40 yıllık bir aradan sonra çoğunluğu ele geçirmesinin mimarı olmuştu. Newt Gingrich, siyasi felsefesinin temel direklerinden birinin Atatürk’ün düşünceleri ve devrimleri olduğunu belirtiyor.

Pakistan’a işgal Mekke’ye bomba

Demokrat aday Obama Pakistan’ı işgal edip Bin Ladin’in peşine düşeceğini, Hillary Clinton da nükleer silah kullanabileceğini açıkladıktan sonra Cumhuriyetçi Tancredo "Mekke’yi bombalarım" deyince, ABD Dışişleri açıklama yaptı: "Adaylar fikirlerini kendilerine saklasın." Uyarıya rağmen Cumhuriyetçi Giuliani de Pakistan’a asker imasında bulundu.

Giuliani’nin 17 yaşındaki kızı Caroline’ın, rakip Demokrat Parti’den "başkan aday adayı" olan liberal Senatör Baracak Obama’nın bir destekçisi olduğu ortaya çıktı.

Obama, Küba, Kuzey Kore, Suriye ve İran gibi ABD’nin "haydut" diye nitelediği devletlerin liderleriyle bile koşulsuz biraraya gelebileceğini açıklayıp tepki çekti.

Obama için hazırlanan klip ortalığı kasıp kavurmaya başladı. "Obama’ya Vuruldum" (I Got a Crush on Obama) adlı video, kendisine "Obamagirl" adını veren son derece seksi bir genç kadının elinde telefon, "Hey, B, benim. Oradaysan bana cevap ver. Şimdi televizyonda seni izledim" demesiyle başlıyor.

Hürriyet



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,656 µs