En Sıcak Konular

Danimarkalı politikacı özür diledi

20 Ekim 2013 21:24 tsi
Global Green Growth Institute'ün başkanlığını yapan Danimarka Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen, lüks seyahatler için 15 ayda 1 milyondan fazla kron harcaması nedeniyle özür diledi.

GGGI'nin üst yöneticileri Howard Bamsey ve Robert Dowson ile Kopenhag'daki IDA Mödecenter'da 50'den fazla yerli ve yabancı basın mensubunun gazetecinin karşısına çıkan Rasmussen, beraberinde GGGI'nin kasasından yaptığı  harcamaları gösteren 206 sayfalık bir dosyayı da getirerek dağıttı.

Çok pahalı seyahatler yaptığını kabul eden Rasmussen, "Rio, Birleşik Arap Emirlikleri ve Seul'e first class seyahatlerime 770 bin kron harcadım.Bundan dolayı da üzüntümü belirtiyorum, olmaması gerekirdi. Çok pahalıya  seyahatler yaptım, first class seyahatlerime kişisel olarak yok diyebilmeliydim. Bir Asyalı saygısıyla halkımın ve kurumumdan özür diliyorum" diye konuştu.

Kızının geçen yaz Şikago ve Rio de Jenario'ya yaptığı ve başkanı olduğu örgütün kasasından karşılanan 27 bin kronluk seyahatlerine değinen Rasmussen, kızının giderlerinin karşılanmasının bilerek yapılmadığını, bu durumun, kendisi ile GGGI arasındaki yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ileri sürdü.

Bu arada Lars Lökke Rasmussen, eşinin Seul'e seyahat giderlerinin de GGGI tarafından karşılandığını açıklarken bunun örgütün kuralları çerçevesinde olduğunu söylemek istediğini ifade etti. Rasmussen, gazetecilerin görevinden istifa edip etmeyeceği yönündeki sorusu üzerine de istifa etmeyeceğini bundan sonra da partisinin başında Danimarka'daki seçimde başbakan olmak için çalışacağını sözlerine ekledi.

cnnturk


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,181 µs