En Sıcak Konular

Su sorununun çözümü Rabbim'de!

10 Ağustos 2007 10:32 tsi
Su sorununun çözümü Rabbim'de! Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılara tatil önerisinin ardından ikinci bomba açıklamasını yaptı: 3 gün yerine 2 gün yıkanın! Gökçek, "Çözüm Rabbim'de!" diyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, su kesintileri nedeniyle vatandaşlardan özür dileyerek, "Haklarını helal etsinler" dedi.

DSİ: Ankara'nın 5 aylık suyu var kesinti telaş ve hata...

TGRT Haber TV’de yayınlanan Ankara Gündemi programına katılan Gökçek, su kesintilerinin ve patlayan boruların tedbirle, tecrübeyle bir ilgisi olmadığını ileri sürdü. Gökçek, tasarruf olması halinde aralık ayına kadar su kesintisi yapmayacaklarını da belirtip, "Su sarfiyatını 650 bin metreküpe indirirsek kesintilere son vereceğiz. Halkımızdan istirhamım üç gün banyo yapıyorsanız iki gün yapın bir gün başınızı yıkayın" dedi.

Boruyu dozer patlattı

Demetevler’deki boru patlamasının kesinti sonrası ani basınçlı su verilmesinden kaynaklanmadığını savunan Gökçek, "Su patlaması iş makinalarından kaynaklandı. Yenimahalle Belediyesi bilmeden araç gezdiriyor. Dozer, boru hattı üzerinden geçince oynatıyor boruları ve boru patlıyor" diye konuştu.

Tek çözüm Rabbimin yağmur vermesi

Kendisine yönelik "linç" kampanyası başlatıldığını savunan Gökçek, bazı kişilerin ve belediyelerin bilerek fazla su kullandığı öne sürdü. Gökçek, "Tek çözüm Rabbimin yağmur vermesi, kar vermesi" dedi.

Başkent kokuyor
 
Ankaralılar, su kesintileri ve borulardaki patlama nedeniyle zor günler geçiriyor.

Sular akmayınca başkentin kokmaya başladığını söyleyen Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şube Sekreteri Heval Sarıtaş, "Kentin bazı bölgelerinde 5 ila 8 günü bulan su kesintisi nedeniyle Ankara’nın kanalizasyon şebekesindeki su oranı yok denecek kadar azaldı. Daha önce suyla seyreltilen atıklar, susuzluk nedeniyle dip çöküntülerini artırdı. Rögarlardan koku yükselmeye başladı" dedi.

Ameliyat yapılmıyor

Hastanelerdeki kriz de gittikçe derinleşiyor. Hacettepe Hastanesi hasta kabulünü durdurmasının ardından, mevcut hastaları da taburcu etmeye başladı. Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan, tedavi altındaki yatılı hastaları hastanede tutacaklarını, acil olmayan hastaların ise taburcu edildiğini söyledi. Planlanmış ameliyatlar ertelenirken, Gazi Hastanesi de dün tedbir amaçlı ziyaretçi kabulüne ara verdi.

Öğle yemeği iptal

Ankara’daki çok sayıda devlet kuruluşunda ise hijyenik nedenlerden dolayı başta öğle olmak üzere tüm yemek servisleri kaldırıldı. Yetkililer, suyun gelmesiyle birlikte tekrar öğle yemeği servisine başlayacaklarını ifade ederek, "Bulaşıklar gereği gibi yıkanamıyor. Hijyen sıkıntısı yaşıyoruz" dedi. Ankara Müftülüğü, tüm Ankaralılara çağrıda bulunarak bugün Cuma namazı öncesinde yapılacak yağmur duasına çağırdı.

Vatandaş hamama koştu

Sular akmayınca vatandaşlar da hamamlara akın etti. Ankara Otelciler ve Hamamcılar Derneği Başkanı Turan Güner, kesintilerin ardından yüzde 20’nin üzerinde müşteri artışı olduğunu açıkladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Çağatay Güler ise beş günlük su kesintisinin ardından vatandaşları temizlik konusunda uyardı. Güler, uyuz ve bit salgınının artabileceğini vurguladı.

 Hürriyet



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,843 µs