En Sıcak Konular

11 Eylül'de İslam karşıtı yürüyüş

10 Ağustos 2007 09:25 tsi
11 Eylül'de İslam karşıtı yürüyüş
İslam karşıtı eylemler Avrupa'da giderek yayılırken 11 Eylül tarihinde “Avrupa'nın İslamlaşmasını Durdurma” örgütü tarafından Brüksel'de İslam karşıtı bir gösteri yapılacak.

Brüksel Amerika'ya düzenlenen tarihi saldırının yıldönümü olan 11 Eylül'de İslam karşıtı bir gösteriye sahne olacak. “Avrupa'nın İslamlaşmasını Durdurma” (Stop the Islamisation of Europe” SIOE) isimli bir kuruluş, 11 Eylül 2007 tarihinde Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önünde gösteri düzenleyeceğini açıkladı. Aşırı sağcı örgütlerle bağlantısı bulunmadığını savunan İngiltere ve Danimarka kökenli SIOE, konuya ilişkin açıklamasında, “İslami yaklaşım ve uygulamaların Avrupa'yı işgaline karşı mücadele verdiğini” iddia etti. “Müslümanların Avrupa'da, demokrasi ve eşitliği yıkan şeriat kurallarını geçerli kılmayı denediklerini” öne süren SIOE, bu yaklaşımın Avrupa ülkeleri anayasalarına aykırı olduğunu belirtti.

ONBİNLERCE GÖSTERİCİ İDDASI

SIOE, 11 Eylül'de Avrupa Parlamentosu önünde “onbinlerce gösterici” toplayacağını iddia ederken, Belçika güvenlik birimleri ve Brüksel polisi, gösteriye izin verilip verilmeyeceği konusundaki soruları yanıtsız bırakıyor. Belçikalı yetkililer, bu tür bir gösterinin oluşturacağı güvenlik sorunlarını ve karşı gösteriler düzenlenmesi olasılığını inceliyor.

“Avrupa'nın İslamlaşmasını Durdurma” örgütü bir slogan olarak kullandığı “yeter yeterlidir” ifadesi “özgürlük sevdalısı, değerlerinin ve yaşam biçimlerinin zedelendiğini görmekten yorulmuş. Avrupalıların bu güne kadar döktükleri gözyaşlarının toplanması anlamına geliyor. Örgütü amacını “açık veya gizli bir şekilde İslam'ın Avrupa'da yayılmasını önlemek” olarak özetliyor.Tüm Avrupa'dan katılımcıların olduğu örgüt tek hedefinin İslam'ın Avrupa'da politik etkinlik kurmasını önlemek olduğunu söylüyor. Örgüt Avrupa'da benzer amaçlarla kurulmuş küçük oluşumların bir araya gelmesiyle olmuş.


KONTRCİHAD ZİRVESİ

Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurma örgütü, diğer Avrupa ülkelerinden kişilerle bağlantısını ortaya koyarken resmi internet sitesinden de bununla ilgili diğer örgüt ve bağlantılar hakkında çarpıcı bilgiler veriyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni “Özgürlük için tetikte” adlı kuruluş ve bu kuruluşun internet sitesinden duyurduğu İngiltere-İskandinavya Kontrcihad Zirvesi'ne yapılan çağrı.


Kur'an-ı Kerim karşıtlığına dönüştü

Avrupa'da, 11 Eylül saldırıları aynı zamanda Batı'daki bazı kesimler arasında giderek artan bir İslam karşıtlığına da yol açtı. Hollanda'da, Müslümanlara karşı tutumuyla tanınan film yapımcısı Theo van Gogh'un bir Faslı tarafından öldürülmesinin ardından bir çok İslam karşıtı eylem gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz gün Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yasaklanması yönünde, Hollanda PVV partisinin lideri Winders'ın yaptıgı açıklama da bu yönde duyulan kaygıları doğrular nitelikte.

yenişafak



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs