En Sıcak Konular

Erdoğan'dan istifa eden subaylara veryansın

15 Ekim 2013 10:36 tsi
Erdoğan'dan istifa eden subaylara veryansın "İstifa beklemezdim. Bu konuda samimi, dürüst, vatanın milletini seven bir generalin ya da bir amiralin böyle bir süreç içinde istifa gerekçesini bilmiyorum. "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başlıkları:

Kurban Bayramı'na maalesef özellikle Suriye'de Mısır'da sıkıntılarla girdik. Afrika'nın değişik bölgelerinde sıkıntılarla girdik. İnsanların kimyasal, konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Bütün bu olayların saptırmalarla izahı bizi ayrıca üzmektedir. Kimyasal silahlarla öldürmemenin suç, onun dışında öldürmenin suç olmadığı gibi bir izah ortada. Bunların hepsi suçtur. Tüm insanların ortak bir tavır alması gerekir. Şu anda böyle bir tavır alınmadığını görüyoruz. BMGK istikametini kaybetmiş vaziyette. Daimi üyeler arasında yaşanan sıkıntılarla BMGK kararsızlık yaşıyor. Bunun tarihe hesabını veremeyecekler. Tarih bunun hesabını soracaktır. Böyle bir ortamda yaşayacağımız kurban bayramının birlik ve beraberliğe vesile olmasını yine de temenni ediyorum.

TÜRKİYE - HOLLANDA MAÇI
Bu maçtan galip çıkmak hedefimiz. Ondan sonra ikinciler arasındaki süreç önemli. Play Off'a yeter ki kalalım. Son üç maçtaki performans gayet güzel. Dün Fatih Hoca ile görüştüm. Kendisinin şahsında tüm teknik kadroya ve sporculara başarılar diledim. Maçı televizyondan seyredip tüm dualarımla yanlarında olacağız. Zor bir takım, Hollanda birinci sırada ama futbolun zoru kolayı yoktur. İnşallah galibiyetle bitiririz.

DENİZ KUVVETLERİ'NDEKİ İSTİFALAR
İstifa beklemezdim. Bu konuda samimi, dürüst, vatanın milletini seven bir generalin ya da bir amiralin böyle bir süreç içinde istifa gerekçesini bilmiyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar? Yargının bir kararı var, gerekçesini bilmeden açıklama yapmak doğru olmaz.

"ADALET BAKANLIĞI İLE ARALARINI AÇMASINLAR"
Erdoğan, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyetinin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Bu konuda kesin bilgiler yok. O konu ile ilgili de yorum yapmak doğru olmaz. İmralı'da ne konuşulmuştyur, bunu bilmeden BDP'lilerin açıklaması üzerinden yorum yapmak doğru olmaz" dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin Öcalan ile BDP'lilerin arasının açıldığı yorumlarının yapıldığını hatırlatması üzerine, "BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığı ile arasını açmamaya gayret etsin" diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER
Erdoğan, yerel seçimlerde adayların ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine de bayramdan sonra yetkili kurulların toplanacağını, temayül yoklamaları ve kamuoyu araştırmaları ile karar vereceklerini söyledi.

Bu haber 1,243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs