En Sıcak Konular

Destici'nin Kurban Bayramı mesajı

13 Ekim 2013 14:36 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kurban ibadetinin insanoğlunun sadece Allah karşısında haddini değil, yaratılmış olan her şey karşısında değerini öğreten bir boyutu olduğunu söyledi.

Destici, Kurban Bayramı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınladı. Mesajında Destici, yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı hislerinin insanlar arasında alabildiğine canlandığı, yardımlaşma ve kaynaşmanın son sınırına eriştiği Kurban Bayramı'na erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu bayramın da millet olarak coşkuyla, sevinçle kutlanacağına, acıların, sevinçlerin ve mutlulukların paylaşılacağına inandığını kaydetti.

BAYRAMIN GÜZELLİKLERİ

Destici, insanlıkla yaşıt bir ibadet olan Kurban ibadetinin, yalnızca kulun Allah'a yaklaşmasına değil, hem kendi öz varlığına hem de kendini çevreleyen tüm varlıklarla yaklaşmasına vesile olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti: "Kurban ibadetinin insanoğlunun sadece Allah karşısında haddini değil, yaratılmış olan her şey karşısında değerini öğreten bir boyutu vardır. Hem dini hem de dünyevî fayda ve hikmetleri içeren Kurban ibadeti sayesinde Allah’a kulluk ve teslimiyeti öğreniyoruz. Yine bu vesile ile unuttuğumuz veya yapmakta zorlandığımız birçok değerleri hatırlamamıza imkân buluyoruz. Ziyaretler, dayanışmalar, fedakarlık, hoşgörü, hediyeleşmeler, ikramlar, kucaklaşmalar, kırgınlıkları sonlandırmalar, bayramın güzellikleri olarak insanlıkla buluşuyor."

Gerçek anlamda kurban ruhunu yakalayarak layıkıyla kurbanı idrak eden tüm inananların kurban ibadetinin Allah katında kabul olmasını dileyen Destici, "Bu Kurban Bayramı’nın ülkemizde ve dünyadaki adaletsizliğin haksızlığın boğduğu insanlığa bir nefes olmasını diliyorum. Büyük Türk milletinin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Her türlü kötülüğün iyiliklere ve güzelliklere kurban edilmesini diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum." dedi.

cihan

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs