En Sıcak Konular

Orduda alkol ve kumar krizi

13 Ekim 2013 11:28 tsi
2 haftada 4 general atıldı.

ABD’nin nükleer silahlarından sorumlu iki general ikişer gün arayla görevden alındı. Generallerden birinin sahte çiple kumar oynadığı, diğerininse alkol bağımlısı olduğu için görevden alınmaları nükleer silahların güvenliğiyle ilgili kaygıları artırdı.
 
ABD ordusunun elindeki binlerce nükleer silahın güvenliği, etkin konumdaki iki komutanın karıştıkları skandallar nedeniyle tartışılıyor.
 
ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dün ülkenin nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip uzun menzilli füzelerden sorumlu olan komutanın görevden alındığını duyurdu. Görevden alınan Tümgeneral Michael Carey, 20. Hava Kuvvetleri Birliği Komutanlığı’nı yürütüyordu.
 
Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Carey’nin görevlerini ifa ederken sergilediği davranışlarla güven vermediği için azledildiği belirtildi. Nükleer füze başlıklarının kontrolünü elinde bulunduran Carey’nin güvensizliğe yol açan davranışlarının neler olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklamada güvensizliğe yol açan kötü davranışların neler olmadığına ilişkin bilgilere yer verildi. Tümgeneral Carey’nin görevden alınmasına yol açan davranışının operasyonel hazırlık veya seks suçlarıyla ilgili olmadığı kaydedildi. Amerikan basınına konuşan yetkililerse Tümgeneral Carey’nin alkol bağımlılığı nedeniyle görevinden alındığını belirtti. Geçtiğimiz mart ayında Kuzey Dakota’daki füzelerden sorumlu 19 askerin görevlerine son verilmişti.
 
‘2 NUMARA’ KUMARDAN GİTTİ

ABD’nin nükleer cephaneliğini kontrol eden Stratejik Komutanlığı STRATCOM’un komutan yardımcısı Amiral Tim Giardina da üç gün önce görevden alınmıştı. Giardina’nın Iowa’da 1500 dolar değerindeki sahte çiplerle poker oynaması nedeniyle görevden alındığı belirtildi. ABD Başkanı Barack Obama ve Savunma Bakanı Chuck Hagel nükleer cephaneliğin başındaki 2’nci isim olan Giardina’nın karıştığı skandal konusunda bilgilendirildikten sonra, STRATCOM komutanı General Robert Kehler’in yaptığı görevden alma talebine olumlu yanıt vermişlerdi.
 
2 HAFTADA 4 GENERAL ATILDI

Son görevden alınmalarla birlikte, 2 haftada işine son verilen Amerikalı general sayısı 4’e çıktı. Amerikan Deniz Kuvvetleri’nden iki general daha 2012 yılında Afganistan’da bir ABD üssüne yapılan saldırı nedeniyle görevden alınmışlardı. İki generalin üssün savunması konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getiremedikleri için görevden alındıkları açıklanmıştı.

haberturk


Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs