En Sıcak Konular

Hava-İş yasal süreci başlatıyor

10 Ağustos 2007 08:25 tsi
Hava-İş Sendikası'nca, THY'deki grev oylamasında ''evet'' sonucunun çıkmasının ardından, grev uygulaması için yasal sürenin tekrar işlemeye başladığı bildirildi.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası'nca, (Hava-İş) THY'deki grev oylamasında ''evet'' sonucunun çıkmasının ardından, grev uygulaması için yasal sürenin tekrar işlemeye başladığı bildirildi.

Hava-İş tarafından, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş'de gerçekleştirilen grev oylamasında ''evet'' sonucunun alınmasının ardından yapılan yazılı açıklamada, THY çalışanlarının hak ve taleplerine sahip çıktığı belirtildi.

Greve ''hayır'' diyenlerin önemli bir yanlış tercih yaptıkları öne sürülen açıklamada, daha yoğun bir ''evet'' tercihinin, çalışanların lehine bir çözüme daha büyük katkıda bulunabileceği kaydedildi.

Bu grev oylamasıyla çalışanların yasal haklarını kendi elleriyle bir başkalarına devretmenin en büyük yanlış olacağını kavradıkları ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Hava-İş Sendikası, üyeleri ile yüz yüze iletişim sayesinde elinden geldiğince en ağırlıklı eğilimi temsil eden görüşü esas alan, kararlarını bu geniş kitle eğilimine dayandıran bir anlayışla süreci yürütmüştür. Bu belki de daha meşakkatli ve zor bir referandum yöntemi olarak değerlendirilebilecek bir yöntemdi.

Hava-İş bu zoru denemiş ve başarılı olmuştur. Hava-İş sendikası olaya galip-mağlup yaklaşımı ile bakmamaktadır. Ulusal havayolumuz bizim için özelleştirilse de değerlidir ve önemlidir, ancak şu kabul edilmelidir ki, çalışanların hak ve talepleri de önemlidir ve değerlidir.

Şimdi ciddiyetle ve acil olarak, çözüme katkı sağlayacak ortak noktaları arama, bulma ve kör bir inatlaşmaya girmeme zamanıdır. Grev uygulaması için yasal süremiz bu aşamadan sonra tekrar işlemeye başlamıştır. Sendikamız kurulları ile öncelikle bu konuda bir ön değerlendirme yaparak süreç ile ilgili kararlarını kamuoyuna duyuracaktır.''

haber7



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs