En Sıcak Konular

Polis tazminatsız istifa edebilecek

13 Ekim 2013 11:08 tsi
Polislerin zorunlu hizmet sürelerini doldurmadan istifa etmeleri durumunda tazminat ödemesi düzenlemesi mahkeme tarafından iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi hizmet süresi tamamlanmadan istifa eden ya da görevinden uzaklaştırılan polislerin tazminat ödemesini iptal etti.

Anayasa Mahkemesi, zorunlu hizmet sürelerini tamamlamadan istifa eden veya teşkilattan atılan polislere müjdeli haber verdi. Sabah'ın haberine göre, mahkeme, 6 yıllık zorunlu hizmet süresi içinde istifa eden veya meslekten çıkarılan polislerden, 6 yıl için öğretim masraflarının faiziyle ödettirileceği yönündeki düzenlemeyi iptal etti. İzmir'de görev yapan bir polis memuru, 6 yıllık zorunlu hizmet süresi dolmadan istifa edince İçişleri Bakanlığı kendisinden öğrenim süresinde devletin yaptığı masrafları faiziyle istemişti. Polis memuru, Bakanlığı bu işleminin iptali için dava açmıştı.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Davaya bakan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, polis memurundan masraf istenmesinin dayanağı olan Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun "Bu süre (6 yıl) zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve asli memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar" hükmündeki "mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için" bölümünün Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi, başvuruyu önceki günkü toplantısında ele alarak düzenlemeyi iptal etti. Ancak Mahkeme, yasal boşluk oluşmaması bakımından, yeni düzenleme yapılabilmesi için Meclis'e 6 ay süre tanıdı.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs