En Sıcak Konular

Türkiye oyunu bozdu

13 Ekim 2013 09:50 tsi
Türkiye oyunu bozdu İran'ın istihbarat örgütü SAVAMA, teröristleri Türkiye üzerinden Suriye'ye geçirerek dünyaya 'El Kaide'yi Ankara destekliyor' imajı vermeye çalıştı.

Son dönemde Türkiye'nin Suriye'de El Kaidecileri desteklediği ve örgüt üyelerinin geçişine kolaylık sağladığı yönünde yoğun bir propaganda yürütülüyor. Konunun sadece propagandadan ibaret olmadığı ortaya çıktı.

İran'ın kendi kontrolündeki El Kaidecileri istihbarat örgütü SAVAMA aracılığıyla Türkiye'ye soktuğu ve buradan Suriye'ye geçirmeye çalıştığı belirlendi. Operasyon tamamlandığında söz konusu militanların Suriye'ye geçmeden önce Türkiye'de kaldıklarına dair bilgi sızdırılacak ve dünya kamuoyu manipüle edilecekti.

Türkiye'de yer alan habere göre; kirli oyunu açığa çıkaran Türkiye, diplomatik yollardan İran'ı uyararak, “Ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz, bundan vazgeçin” mesajı iletti.

İran'ın ülkemize kaçak yollardan soktuğu isimlerden birinin de ocak ayında Ankara'da yakalanan El Kaide'nin iki numaralı adamı Süleyman Abu Ghaiht olduğu kaydedildi. El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadı Ghaiht, SAVAMA'nın kontrolünde Türkiye üzerinden Suriye'ye sokulacaktı. El Kaide'nin iki numarası, CIA'nın istihbarat desteğiyle MİT ve Emniyet'in ortak operasyonu sonucunda sahte pasaportla kaldığı 5 yıldızlı otelde yakalandı. Yapılan sorguda aslen Kuveyt'li olan Ghaiht'in 11 yıldır İran'da bulunduğu belirlendi. Askerî bir kampta tutulduğunu söyleyen Ghaiht, ifadesinde şu bilgileri vermişti: “İntihar eylemlerinden sonra İran gizli servisi beni ve ailemi İran'a götürdü. Eşim, oğlum ve El Kaide mensubu 10-15 aile ile bu kampta yaşadık ve faaliyetlerimizi sürdürdük.”

Türkiye, Ghaiht'i Kuveyt'e gönderdi. Abu Ghaiht daha sonra CIA operasyonu ile ABD'ye götürüldü.



Bu haber 1,264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs