En Sıcak Konular

Baydemir aday olacak mı?

13 Ekim 2013 09:43 tsi
Baydemir aday olacak mı? 2014 yerel seçimleri için adaylar yavaş yavaş açıklanıyor. Osman Baydemir'in ise tekrar aday olup olmayacağı belli oldu.

Yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını belirten Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP’nin adayının kadın olacağını söyledi. Baydemir, HDP isimli yeni partiyle ilgili olarak "Kucaklaştırmayı sağlayacak ne kadar araç varsa tümünü değerlendirmemiz gerekiyor'' dedi.

İspanya'nın San Sebastian kentinde düzenlenen ''Yerelden barışı tesis etmek'' başlıklı uluslararası konferansa katılan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, aday olmayacağını söyledi.

KADIN ADAY OLACAK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kadın meclisinin kararıyla 2014 yılındaki yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kadın olacağını hatırlatan Baydemir, ''Kadın adayın kim olacağı parti içinde seçimle belirlenecek. Ben de partimizin aldığı bu kararı büyük bir memnuniyetle destekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Baydemir, belediye başkanlığını bırakmasından sonra da bir sivil toplum örgütü, dernek, sendika veya siyaset kulvarının içerisinde olabileceğini ifade etti.

HDP İÇİN NE DEDİ

Baydemir, BDP içinde tartışmalara neden olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) adlı yeni siyasi oluşumla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Maalesef 30 yıllık zaman dilimi ve çatışma duygusal kırılmalara yol açtı.

O halde, Türkiye'nin bütün dinamikleriyle buluşmak, ortak platformda bir araya getirmek, zaman zaman ittifaklar kurmak, ortak deklarasyonlarla hareket etmek bence Türkiye halklarını birbirine yakınlaştıracaktır. Kucaklaştırmayı sağlayacak ne kadar araç varsa tümünü değerlendirmemiz gerekiyor.''

aa

Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs