En Sıcak Konular

Gül'e kimden mesaj geldi?

10 Ağustos 2007 08:03 tsi
Gül'e kimden mesaj geldi? YENİ Şafak Gazetesi’nde dün çıkan "Seçimin ana mesajı istikrarı korumaktır" başlıklı bir yazı dikkatleri çekti. Yasin Akdoğan takma ismiyle çıkan makalede, Gül’e, "Yüzde 46’yı belirleyen ana faktör istikrar arayışı ve AK Parti iktidar

Gül’e mesaj danışmandan
 
 ANKARA Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan’ın, Yasin Akdoğan takma ismiyle Yeni Şafak’ta çıkan makale, Gül’e, "Yüzde 46’yı belirleyen ana faktör istikrar arayışı ve AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği dönüşümdür" mesajı oldu.

Yazıyı kaleme alanın Başbakan’a çok yakın bir isim, hatta iddiaya göre danışmanı Yalçın Akdoğan olduğu kulislerde konuşuluyor.

YENİ Şafak Gazetesi’nde dün çıkan "Seçimin ana mesajı istikrarı korumaktır" başlıklı bir yazı dikkatimi çekti. Sütun sahibi Yasin Doğan’ın takma bir isim olduğu biliniyor. Zaten gazetenin internet sitesinde fotoğraf yeri boş bırakılıyor. (Taha Kıvanç’ın hiç değilse bir illüstrasyonu var.) İddiaya göre Yasin Doğan Başbakan’a çok yakın bir isim. Hatta Yeni Şafak’tan ayrılan eski başyazar Ahmet Taşgetiren’in dün internethaber sitesinde yer alan iddiasına göre; Başbakan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan.

Ahmet Taşgetiren, "Ben korktum" başlıklı yorumunda Yasin Doğan’ın satırlarını "Gül olmasıncıların Başbakan Erdoğan’a atfen verdikleri teyit edilmemiş yaklaşım, Başbakan’ın danışmanının kaleminden teyit ediliyor" diye eleştirince yazıyı daha da önemsedim.

İLGİNÇ BÖLÜMLER

İzninizle yazının önemli bölümlerini (ara başlıklar ekleyerek) aktarıyorum:

Köşk kavgasıyla yüzde 34 aşılmazdı:

"AK Parti’nin aldığı oyların tamamını Cumhurbaşkanlığı sürecindeki olaylara bir tepki olarak görmek haksızlık olur... Bu kitlenin duyarlılığı AK Parti’nin yaptığı oy patlamasının asıl sebebi olamaz. Ancak dağılan yüzde 34’ün yeniden bir araya gelmesi olabilir."

Gizli AKP’liler ekonomiye oy verdi:

"O halde yüzde 46’yı belirleyen ana faktör istikrar arayışı ve AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği dönüşümdür. Belki de ilk kez AK Parti’ye oy veren insanların siyasal tercihlerini belirleyen sebepler daha çok ekonomik gerekçelere dayanıyordu."

Hizmet olmasa Köşk için oy alamazdı:

"Ekonomideki makro düzelme, gelecek öngörüsüyle borçlanan, ev-araba taksidine giren vatandaşların krizden çekinmesi, KÖYDES projeleri, sosyal yardımlar... Eğer AK Parti bu hizmetleri yapmasa kimse Cumhurbaşkanlığı sürecinde yaşananlara bakarak AK Parti’ye oy vermezdi."

Bağcıyla uğraşmayalım, üzüm yiyelim:

"AK Parti’nin önümüzdeki dönemde sergileyeceği tutumun, eylem ve söylemlerin asgari şartı bu istikrar beklentisini gözetmek olmalıdır. Bunun doğal sonucu ise sorumlu, duyarlı ve uzlaşmacı bir tavır içinde olmaktır. Yani bağcıyla uğraşmak yerine üzüm yemeye çalışmak."

SICAK TARTIŞMA

Yasin Doğan’ın yazısı neden önemli? Çünkü seçim sonuçları belli olduğu andan itibaren Ankara’da sıcak bir tartışma var. Yüzde 46.7 oyu Abdullah Gül’ün Çankaya vizesi sayanlar aksi kararın partiyi 2009 yerel seçimlerinde hezimete uğratacağı kanaatini taşıyor.

Yeni Şafak yazarı ise parti saflarındaki bu yaygın görüşe karşı çıkıyor.

AKP açısından asıl tehlikenin Başbakan’ın 10 bin dolarlık milli gelir ile AB standardında demokrasi hedefi koyduğu Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması olduğuna işaret ediyor.

Herkes katılmayabilir ama bence çok doğru söylüyor. Başbakan yeni ve beş yıllık bir dönemin daha ilk gününde neden eski bir krizin tarafı olsun ki?

Gerekirse 2. aday

SİZ bakmayın gazetelerdeki ikili-üçlü AKP zirvesi haberlerine... Seçim sonuçları Tayyip Erdoğan’ı tek seçici haline getirdi. AKP Meclis Başkan vekilleri, grup başkan vekilleri bu yeni güç dengesine göre değişti. Kabine’de sürpriz değişiklikler bekleniyor.

Başbakan Köşk için de Meclis Başkanlığı’nda olduğu gibi uzlaşma ve istikrar istiyor, CHP ile MHP uygun isim beklendiği sinyali veriyor. Bu açıdan Erdoğan’ın pazartesi veya salı günü açıklayacağı karar Gül dahil herkesi bağlayacak. Ama ya Erdoğan’ın tercihi partiden başka bir adaya yönelirse ve buna rağmen Gül şansını denerse... O zaman AKP’den iki adaylı bir Çankaya yarışı (Gül ve Mehmet Aydın veya Vecdi Gönül arasında) bile ihtimal dahilinde sayılıyor.
 
hürriyet



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,651 µs