En Sıcak Konular

THY yönetiminden sendikaya rest

9 Ağustos 2007 23:35 tsi
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, grev oylamasında evet oyunun fazla çıkmasının tekliflerini değiştirmeyeceğini belirterek son sözü söylediklerini açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş'de grev oylamasının oy sayım ve ayrım işlemlerinin tamamlandığını belirterek, ''hayır'' oylarının yeterli düzeye ulaşamadığını bildirdi.

Karlıtekin, THY Genel Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, demokratik bir sürecinin yaşandığını ifade ederek, oy ayrım ve sayım işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Candan Karlıtekin, şunları kaydetti: ''THY A.O'da greve 'hayır' çıkabilmesi için 5 bin 100 adet oya ihtiyaç vardı.

Bu oya ulaşılamamıştır. 'Hayır' oyları 4 bin 600 civarında kalmıştır. Teknik A.Ş'de de benzer bir durum söz konusudur. Tabii bu demokratik bir sürecin işlemesidir. Sonuçları bir realite olarak aldık, not ettik.''

 THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş'de greve ''hayır'' kararı için gerekli oya ulaşılamadığını belirterek, ''Şu andan itibaren sorumluluk sendika yönetimindedir. Biz masaya koyduğumuz teklifin arkasındayız'' dedi.

Karlıtekin, grev oylamasının sonuçlarının belirmesinin ardından THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir ile basın açıklaması yaptı. Karlıtekin, THY A.O'da greve ''hayır'' çıkabilmesi için 5 bin 100 oya ihtiyaç bulunduğunu ve bu oya ulaşılamadığını, THY Teknik A.Ş'de de benzer bir durumun söz konusu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''3 Ağustos Cuma günü Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapmıştık.

Geldiğimiz noktanın şirket imkanlarını zorlayarak gelebileceğimiz, esneyebileceğimiz en ileri nokta olduğunu beyanla ne bugün, ne yarın, ne greve 'evet' çıktığında, ne de 'hayır' çıktığında, ne de muhtemel bir grev neticesinde bu noktadan daha ileriye gitme imkanımızın bulunduğunu çok net bir şekilde ifade etmiştik. Bu yeni bir durum tabii. Şu andan itibaren sorumluluk sendika yönetimindedir. Kendileri de sonuçları değerlendireceklerdir.

 Biz masaya koyduğumuz teklifin arkasındayız. Artık kendileri bu teklifi değerlendirerek bize gelerek yeni bir müzakere süreci başlayacaktır. Bu müzakere sürecinde ufak tefek detaylar dışında ana hatlarıyla gelebileceğimiz bir noktanın olmadığını beyan etmiştik. Bizim inancımız şudur; olanda hayır vardır. Sonuç itibariyle, netice böyle olmuştur. Bu neticenin THY'ye, Türk milletine ve THY çalışanlarına hayırlar getirmesini diliyoruz.''

-SORULAR-

 Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Karlıtekin, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin bir soru üzerine, sendika yönetiminin bu durumu değerlendirip yeni bir yaklaşımda bulunmasını beklediklerini, artık inisiyatifin sendikada olduğunu belirterek, ''Onun dışında bizim başkaca bir planımız yok'' dedi. Bir gazetecinin, ''Uzlaşma olmazsa lokavt ilan edeceğinizi söylemiştiniz'' hatırlatması üzerine de Karlıtekin, şunları söyledi: ''Yönetimimizin kararı budur. Biz şirketimizin kısa dönemde önünü açıp uzun vadede şirketin başını belaya sokabilecek hiçbir sürecin içinde olmayacağımızı beyan ettik. Bir sıkıntıya doğru bu şirketi götüremeyiz.

Sonunda bu şekilde bir tavır almamız, yine şirket çalışanlarının iş güvenliğini tehdit eden bir tavır olup, popülist bir tavır olur. Şirket gerçekliğinden, sektörümüzün rekabet koşullarından ve ülkemizin gerçekliğinden kopuk bir tavır olur.'' Karlıtekin, ''Kendinizi çalışana iyi ifade edemediğinizden dolayı mı böyle bir sonuç çıktı?'' yönündeki bir soruya da ''Ben çalışana kendimizi iyi anlatamadığımız kanaatinde değilim.

Çalışan her şeyin farkında. Burada sendikanın, 'siz greve evet deyin, greve evet demek grev yapılacak anlamını taşımaz, bizim işveren karşısında elimizi güçlendirir. Biz grev yapmayacağız' şeklinde personele yaptığı beyanlar zannediyorum önemli bir rol oynadı'' yanıtını verdi. Bir gazetecinin, ''grev olması halinde ne gibi olumsuzluklar yaşanacak, turizm nasıl etkilenecek?'' sorusu üzerine de Karlıtekin, ''Negatif senaryolara bütün opsiyonları tüketmeden girmemek konusunda benim genel prensibim var. Ona bugün de sadığım'' dedi.

 -OYLAMA SONUÇLARI-

Bu arada, THY A.O'da grev oylamasında 9 bin 570 çalışanın oy kullandığı, 5 bin 15 greve ''evet'', 4 bin 555 ''hayır'' oyunun çıktığı kaydedildi. Teknik A.Ş'de de greve ''hayır'' kararı için gerekli oya ulaşılamadığı, ''evet'' oylarının çoğunlukta olduğu bildirildi

haber7



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,217 µs