En Sıcak Konular

Bakan'dan Cilvegözü uyarısı

11 Ekim 2013 13:45 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kurban Bayramı süresince Cilvegözü'nden Suriye'ye geçecek tırların yüklerini aktaramayacakları uyarısında bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kurban Bayramı süresince Cilvegözü hudut kapısında bazı sıkıntıların yaşanabileceğine işaret ederek, "Bayram süresince Suriye tarafının aktarma alanına araç göndermeyeceği ve Bab-el Hava kapısını kapatacakları bilgisine ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yazıcı, Kurban Bayramı öncesinde sınır kapılarındaki son duruma ve alınan tedbirlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, gümrük işlemlerinin aksaksız yürütülmesi amacıyla hudut kapılarında gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.
 
Bulgaristan tarafından kaynaklanan geçiş belgesi sorunu nedeniyle 3 gündür TIR geçişlerinin yapılamadığı Kapıkule'de 700, Hamzabeyli'de ise 500 araçlık kuyruk oluştuğunu kaydeden Yazıcı, söz konusu sorunun çözüldüğünü ve geçişlerin başladığını bildirdi. Yazıcı, "Kısa sürede bu araçların gümrük işlemleri tamamlanarak beklemeler ortadan kaldırılacak. Ayrıca Avrupa'ya yapılacak ihracatımızın bayram tatili nedeniyle aksamaması için tüm gümrük müdürlüklerinde ilave tedbirler alındı" ifadesini kullandı.
 
Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkeye açılan hudut kapılarında yaşanan sıkıntılara da değinen Yazıcı, Öncüpınar ve Nusaybin kapılarının karşı gümrük idarelerinde hizmet verilmemesi nedeniyle kapalı durumda olduğunu ifade etti. Yazıcı, Yayladağı hudut kapısında ise güvenlik ve altyapı eksiklikleri giderilinceye kadar gümrük hizmetlerinin durdurulduğunu hatırlattı.
 
Akçakale gümrük kapısında ticari işlemlerin gümrük sahasında aktarma yapılmak suretiyle devam ettiğini ancak yolcu araçlarının geçişlerine Suriye tarafının müsaade etmediğini kaydeden Yazıcı, Karkamış gümrük kapısında ise yolcu işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
 
Bayram tatili nedeniyle Cilvegözü kapısında bazı sıkıntıların yaşanabileceğine işaret eden Yazıcı, "Halen bu kapımızda 500 TIR aracının yükünü aktarmak üzere sırada olduğunu, Bayram süresince Suriye tarafının aktarma alanına araç göndermeyeceği ve Bab-el Hava kapısını bayram süresince kapatacakları bilgisine ulaştık" ifadesini kullandı.
 
Yazıcı, bayram öncesinde söz konusu araçların işlemlerinin tamamlanabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, Cilvegözü hudut kapısına yük taşıyacak araç sürücülerinin ve ilgili nakliye firmalarının mağdur olmamaları için sevkiyatlarını buna göre planlamaları gerektiğinin altını çizdi.

aa


Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs