En Sıcak Konular

Meclis'te sürpriz görüşme

11 Ekim 2013 08:38 tsi
Meclis'te sürpriz görüşme Bazı bakanlar ve AK Parti Grubu yöneticileri TBMM'de bir araya geldi.

Bazı bakanlar, AK Parti Grubu yöneticileri ve AK Parti Genel Merkez yöneticileri, TBMM'de bir araya geldi.
 
Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Mehmet Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan katıldı.
 
Toplantının ardından açıklama yapan Hüseyin Çelik, koordinasyon ve söylem birliğini sağlamak için parti, grup ve hükümet üyelerinden oluşan böyle bir heyetin olduğunu, bunun koordinasyonunu da kendisinin yaptığını ifade etti.
 
Periyodik olmamakla birlikte ihtiyaç olduğunda bir araya geldiklerini ve meselelerini ele aldıklarını belirten Çelik, toplantıda, demokratikleşme paketinden Anayasa çalışmalarına, mahali seçimlere kadar, hükümetin, partinin ve Meclis'in gündeminde olan tüm konuları ele aldıklarını kaydetti.
 
Meseleleri daha iyi koordine etmek, tartışmalarla ilgili fikir teatisinde bulunmak ve ortak söylem geliştirmek için bu toplantıları yaptıklarını ifade eden Çelik, demokratikleşme paketiyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
 
"Türkiye 11 yıldan beri geri dönülemez bir demokratikleşme süreci içerisinde. Hayatın ihtiyaçları önümüze bazı şeyler çıkardıkça, Türkiye'yi tam manasıyla hukuk devleti yapmak için, demokrasimizin standratlarını ileri demokratik standartlar haline getirmek için bunları yapmaya devam ediyoruz.Atatürk, yaptığı reformları 15-17 yıla yaydı. Reform tedrici olur, halkın bunu özümsemesi, içselleştirmesi gerekiyor, aksi takdirde kağıt üzerinde anlamsız metinler haline gelirler. Bunları söyledim hemen 'karşı devrimden söz ediyor' dediler. Ben, karşı devrimden söz etmiyorum. Değişim, dönüşüm tedrici olur."

trthaber


Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs