En Sıcak Konular

''ABD ve dünya ekonomisi ciddi zarar görebilir''

11 Ekim 2013 08:36 tsi
''ABD ve dünya ekonomisi ciddi zarar görebilir'' ECB Başkanı Draghi küresel piyasaların olumsuz etkileneceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ABD’deki borç tavan limitinin artırılması konusunda sorun yaşanması halinde Amerika ve Dünya ekonomisinin ciddi zarar görebileceğini söyledi. Draghi, “Ama Dünya, Amerika’nın bu soruna bir çare bulacağına inanıyor.” dedi.
 
Economic Club of New York’un programına konuşmacı olarak katılan Draghi, doğabilecek sorunlar için akılda tutulması gereken iki durumun olduğunu söyledi. Bunlardan biri, borç tavanın artılması konusunda geç de olsa varılacak bir anlaşma ve bunlar arasında çıkabilecek herhangi bir sorun. İkincisi ise siyasi partiler arasında yaşanacak anlaşmazsızlığın süresinin ne kadar olacağı. Draghi, her iki durumun da Amerikan ve küresel piyasaları olumusuz etkileyebileceğini belirterek, “Açıkçası piyasalar ödemelerin yapılıp yapılmamasına göre tepki verecek.”şeklinde konuştu.
 
AVRUPA EKONOMİSİ BASTIRILMIŞ VE İSTİKRARSIZ

Euro bölgesi ekonomisinin bastırılmış ve istikrarsız olduğunu belirten ECB Başkanı Mario Draghi, bankaların daha fazla faiz indirimi yaparak ekonomik büyümeye yardımcı olabileceğini söyledi. Euro bölgesinde yaşanan son ekonomik gelişmeleri anlatan Draghi, ekonominin 3 yıldan fazla süren krizden toparlanmaya çalıştığını belirtti. Ama ilerlemenin inişli çıkışlı olacağı konusunda uyarılarda bulundu.
 
ECB Başkanı Draghi "İyileşme hızı birçok risklere maruz kalarak bastırılmış düzensiz ve kırılgan bir ölçüde olacak." diye konuştu. Draghi, Merkez Bankasının mevcut para politikasını devam ettireceğini, ekonomik görünüme göre değişikliğin olabileceği mesajını yineledi.
 
17 Avrupa Birliği üyesinin kullandığı Euro, 2. çeyrekte yüzde 0.3 büyümüş, Avrupa Merkez Bankası yüksek işsizliğe rağmen, faiz oranını yüzde 0,5 oranında tutmaya karar vermişti.

trthaber


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs