En Sıcak Konular

Davadan vazgeçmek yok

10 Ekim 2013 16:52 tsi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der başkanları, Mavi Marmara'ya saldırı davasından vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

 İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara'ya saldırı davasıyla ilgili, "Eğer katilleri cezalandırmazsanız, hatta o dönemde buradan İsrail'e giden ve askerlik yapan Türkiye vatandaşlarını bulup cezalandırmazsanız, sizin mahkemelerinizin de bağımsız olmadığını söylüyorum" dedi.

Mavi Marmara davasının görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Yıldırım, İsrail devletine yönelik, "Siz bir korsansınız, teröristsiniz. Siz açık denizde bütün dünyaya meydan okudunuz. Ama bir manada da sizi kutluyorum. Bu saldırıya ses çıkarmayan devletlere de yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de görülen davanın aynı zamanda Mısır, Suriye ve Filistin'in de davası olduğunu belirten Yıldırım, "Herkes biliyor ki Mısır'ı karıştıran İsrail'dir. Suriye'nin karışmasını isteyen başta İsrail diğer emperyalist güçlerdir. Ama bütün bu Suriye'deki savaşın, İsrail güvenliğinin işine yaradığını da hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

Bülent Yıldırım, davada İsrail'in aleyhine çok sayıda delil bulunduğunu ve bu deliller ortadayken İsrail ile ilişki kurulmaması gerektiğini söyleyerek, "İlişkilerin yeniden kurulması adına, ekonomik ilişkilerin düzeltilmesi adına, bir takım şahısların Akdeniz'de çıkarılan doğalgaz üzerinden para kazanma isteği adına, enerji anlaşması yapma adına, eğer bu davada katiller yargılanmaz ve sonuçta ceza almazsa, kendinizi ve geleceğinizi de ipotek altına alırsınız" diye konuştu.

Davayla ilgili duruşmaların bahane üretilerek sürekli ertelendiğini öne süren Yıldırım, İsrail'in de kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye mahkemesi bu kadar delil varken, hala bu duruşmaları bir bir atıyor. Ne hakla atarsınız siz? Bu kadar tehtide nasıl göz yumarsınız? İlan ediyorum. Ne İsrail ilişkileri, ne de enerjisi umrumda. Adalet benim için önemli. Eğer katilleri cezalandırmazsanız, hatta o dönemde buradan İsrail'e giden ve askerlik yapan Türkiye vatandaşlarını bulup cezalandırmazsanız, sizin mahkemelerinizin de bağımsız olmadığını söylüyorum. Bu konuda da istediğinizi yapmaya serbestsiniz."

İsrail'in tehditlerinden çekinmediklerini ifade eden İHH Başkanı Yıldırım, "Akdeniz'de  kanımız aktıysa, adalet uğruna buralarda da kanımız akar. Hiç merak etmeyin, hiç çekinmiyoruz.  Ama adaleti uygulamayan sizler, şunu çok iyi bilin ki, bu tehditleri burada suç duyurusu olarak söylüyorum. Bizi ölümle, itibarsızlaştırmayla, dosyalar hazırlamakla  tehdit ediyorlar. Her davadan önce tekliflerin biri geliyor biri gidiyor. Tehditlerin biri geliyor biri gidiyor. Vallahi billahi, dünyayı bile verseniz, yine de bu tekliflerinizi kabul etmeyiz" dedi.

Davanın sonlandırılmasına izin vermeyeceğiz

Yıldırım'ın ardından konuşan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya da Türkiyeli müslümanlar olarak on yıllardır İsrail'in Ortadoğu'da emperyalizmin ektiği bir hançer olduğunu haykırdıklarını belirterek, "Bu olay bir kez daha siyonizm gerçeğini, yeterince kavrayamayan toplum kesimi açısından ortaya çıkardı. 9 kardeşimize bir kez daha rahmet dilerken, siyonizmin ne olduğunun gerçeğinin ortaya çıkmasına vesile olduklarını da hatırlatıyoruz" dedi.

Türkiye'nin İsrail'in özrü ve tazminat talebini kabul edeceğini açıklamasının ardından siyonist çevreye yakın olan unsurların "sorun bitti" atmosferi oluşturmaya çalıştıklarını öne süren Kaya, "Dava kapatılsın diye yoğun propaganda yapıldığını biliyoruz. Davanın sonlandırılması ya da sulandırılmasına bizler asla izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili medyada, siyasi çevrede birtakım girişimlerin olduğunu biliyoruz. Bunu da büyük bir tehlike olarak görüyor ve kaygı duyuyuroz" ifadesini kullandı.

Filistin bayraklı balonlar uçuruldu

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplanan İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der ve bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, "Direnişe devam. Zalimler yargılanıncaya, Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar" yazılı pankart taşıdı.

Gruptakiler, Filistin ve Türkiye bayraklı balonlar uçurdu, yere serdikleri beyaz örtüye sprey boyalarla, İngilizce ve Türkçe yazılar yazdı. 

AA



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs