En Sıcak Konular

Twitter'da yapılmaması gereken 10 şey

10 Ekim 2013 15:58 tsi


Micro blog sitesi Twitter her geçen gün dünyanın birçok ülkesinde daha sık kullanılıyor. Bir mesajın 140 karakterle sınırlandırıldığı bu mecrayı birçok kesim kullanıyor. İş dünyası, siyasetçiler, medya, spor, ekonomi ve daha birçok alandan ünlü isimlerin ve kurumların kullandığı bu mecranın vazgeçilmezi "takipçi sayısı"... Her kullanıcının temel hedefi belli bir "takipçi" sayısını yakalamak. Bunun için ise bu mecrayı doğru ve uygun bir şekilde kullanmak gerekiyor. Meşhur sosyal medya sitesi Social Bakers, belli bir kullanıcı sayısına ulaşmak ve ciddiye alınmak isteyenlerin uyması gereken önemli kuralları belirledi. Bunlardan bazıları ise şöyle:

1. Kesinlikle aşırıya kaçmayın

Twitter kullanıcılarının bazılarının yaptığı temel hataların başında aşırıya kaçmak geliyor. Bu da bu mecranın en hassas noktalarından biri. Çünkü belli sınırlamaları olan bu blogda her şeyin aşırısı olumsuz etkiye neden oluyor. Burada yapılan aşırıkların bazıarı şunları:

-Aralıksız gönderiler: Çok sık tweet atılmaması gerekiyor. Atılacak tweetler belli bir aralık belirlenmeli.

-Çok fazla mesaj: Çok fazla sayıda mesaj atılmaması gerekiyor. Her kullanıcının takip ettiği kullanıcılar var. O kullanıcıların mejlarına ulaşmaya çalışırken hep aynı kişinin mesajlarını görmesi onu bıktırabilir ve takipten vazgeçebilir.

-Anlamsız doğrudan mesajlar: Kullanıcılara, yaptıkları retweetler için ya da beğeniler için direkt mesaj atmayın. Atılacak mesajlar belli bir süre sonra bıkkınlığa neden olabilir.

2. Profil resminizi boş bırakmayın
Sanal ortamda da gerçek hayatta olduğu gibi ilk izlenim çok önemli. Kullanıcıların ilk gördükler şey sizin profil görseliniz olacak. Profil görseliniz ne kadar iyi seçilmiş ve kullanılmış ise o kadar olumlu imaj bırakırsınız.

3. Hashtag(etiket)leri suistimal
Başında # işareti bulunan etiketleme işlemini suistimal etmemek gerekir. Bu işaret Twitter ortamında birçok konuyu gündeme getirme, yayma ve çözümler üretme bakımından önem arz ediyor. Bu işareti rastgele kullanmadan önce mutlaka düşünmek gerek.

4. Otomatik tweet atıcıyı kullanmayın
Eğer gerçek bir sosyal medya kullanıcısı iseniz otomatik tweet atıcıları kullanmayın. Bu olumsuz bir imaja neden olacak. Kendi mesajlarınız sizin tarızınızı yansıtmalı. Bir mesaj ne kadar özgün ise o kadar da ilgi çeker.

5. İmla ve anlam hataları
Gramer ve anlam hataları yapmayın. Bu hatalar mesajlarınızın etki derecesini düşürür. Mutlaka bir kaç saniyenizi atacağınız mesajın dil ve anlam özelliklerine ayırın. Ayrıca sık sık imla hatası uyarısı verilen kelimeler Twitter merkezine spam olarak da bildiriliyor.

6. Gereksiz tartışmalara girme
Twitter'da "son sözü söylemek" diye bir şey yoktur. Çünkü gereksiz tartışmalarda uzadıkça uzar. Mümkün oldukça gereksiz tartışmalardan uzak durmak gerekiyor. Bazı hararetli tartışmalar kullanıcılar arasında sizin imajınıza zarar verebilir. Bu yüzden bir tartışmaya girdiğiniz yerde nerede kesmeniz gerektiğini iyi ölçmelisiniz.

7. Çekinme
Atacağın tweetlar konusunda çekingen davranma. Unutma anlamlı içeriğe sahip ve düzenli olarak atacağın tweetler bir süre sonra sosyal medyada başkaları tarafından retweet edilecek ve başkaları tarafından paylaşılıp yorum alacak. Bu da size daha fazla takipçi getirecek. Böylece sizin de bir kitleniz olacak.

8. Dilenci durumuna düşmeyin
Şayet bir mesajınızın retweet yapılmasını istiyorsanız bunun için dolaylı yollardan dilenmeyin. Doğrudan retweetlenmesini isteyin.

9. Numara yapmayın
Twitterda bazı kullanıcılar hesaplarının siber saldırıya uğradığını iddia ederek mesajlar atar. Bu çok kötü bir numara olarak biliniyor. Twitterda bunun bazı örnekleri var. Ancak teknolojinin geldiği bu noktada hangi hesabın saldırıya uğrayıp uğramadığı anında belli oluyor. Bu yüzden bu tür numalaral "çok ucuz" olarak değerlendiriliyor.

10. Facebook gibi kullanmayın
Her sosyal ağ sitesinin kendisine göre kuralları, teknik alt yapısı ve kültürü var. Dünya genelinde Facebook ve Twitter en fazla kullanılan iki sosyal ağ. Ancak ikisi de birbirinden hayli farklı. Facebook çok geniş içerik ve kullanıma sahip bir ağ. Onun kullanım şekli de farklı. Ancak Twitter belli sınırlamaları olan micro olarak tabir edilen bir blog sitesi. O yüzden Facebook'ta yapılan paylaşım ve etkinlik alışkanlığının Twitter'da denenmemesi gerekiyor. 

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs