En Sıcak Konular

Mısır'daki darbe 100. gününde protesto ediliyor

10 Ekim 2013 15:16 tsi
Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla Türkiye genelinde bir çok ilde basın açıklamaları yapılarak tepki yürüyüşleri düzenleniyor.

 Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla Türkiye çapında bir çok kentte protestolar düzenleniyor.

Erzurum'un Yakutiye Kent Meydanı Lalapaşa Camisi yanında toplanan grup, çeşitli dövizler taşıyarak, "Erzurum'dan Mısır'a bir selam, direnişe devam" sloganları attı.

Basın açıklamasının ardından Vuslat Derneği Onursal Başkanı Şevket Gökşan, Mısır'da hayatını kaybedenler için dua okudu. Dua yapıldığı sırada bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESP), MÜSİAD, Genç MÜSİAD, Saadet Partisi, AK Parti, TÜMSİAD, Milli Türk Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti üyelerinin de destek verdiği basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Kars

Kaleiçi Mahallesi'ndeki Evliya Camisi'nde öğle namazını kılan grup üyeleri, daha sonra ellerindeki pankartlarla Faik Bey Caddesi üzerindeki at heykeli önüne kadar yürüdü.

Basın açıklaması sırasında Rabia işareti yaparak çeşitli sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

Sakarya

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup adına konuşan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Emre Yüzçeler, halkın mücadelesiyle elde edilen demokrasinin, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla kaldırıldığını söyledi.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kocaeli

Genç Memur-Sen İl Temsilciliği üyesi grup, Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alındığı darbenin 100. gününde katliamları  protesto etti.

Ellerinde dövizlerle Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Can Karaca,Mısır halkının yıllar sonra elde ettiği demokrasinin bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını söyledi.
Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Düzce

Genç Memur-Sen üyesi grup, Mısır'daki darbenin 100. gününde  "Rabia Kuşağından İnsanlığa Yeni Dünya Çağrısı" sloganıyla katliamları protesto etti.

Mısır'da ordunun yönetime müdahalesi sırasında çekilen fotoğrafları taşıyan grup, Anıtpark'ta toplandı. Slogan atmayan grup, Mısır'daki katliamı sessizce bekleyerek kınadı.

Bolu

Rabia Platformu üyeleri, sivil toplum örgütleri, gençlik teşkilatları ve öğrenci dernekleri, belediye meydanından hükümet meydanına kadar yürüdü.

Gaziantep

Gaziantep Yeşilsu Parkı'nda toplanan Genç Memur-Sen üyesi bir grup, taşıdıkları dövizlerle Mısır'daki askeri darbeye tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Fatih Kocabaş, Mısır halkına yaşatılanları tüm insanlığa karşı bir tehdit olarak gördüklerini söyledi.

Kahramanmaraş

Genç Memur-Sen Basın Sekreteri Ali Sarıkaya, Özel İdare İş Merkezi önünde yaptığı konuşmada, Mısır halkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını belirtti.

Gençler olarak darbeye direneceklerini vurgulayan Sarıkaya, "İnsani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız" dedi.

Şanlıurfa

Genç Memur-Sen öncülüğünde toplanan grup, Sarayönü Caddesi'nden Topçu Meydanı'na kadar yürüdü. Darbe karşıtı dövizler taşıyan kalabalık, Rabia işareti yaparak tepkilerini dile getirdi. Yürüyüş sırasında 'Türkiye'de darbe öldü gömüyoruz, dünyada can çekişiyor' yazılı tabut taşındı.

Basın açıklamasının ardından gençler tarafından taşınan tabut hazırlanan çukura gömüldü.

Adıyaman

Genç Memur-Sen öncülüğünde Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen gruba, Rabia Platformu ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Muhammed Akif Yağımlı, Mısır'daki darbeye birçok ülkenin sessiz kaldığını ifade ederek, "Bu ülkeler menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemedi" şeklinde konuştu.

Zonguldak

Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan Genç Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından geçen 100 günlük süreyi ve yaşanan olumsuzlukları, taşıdıkları dövizlerle protesto etti.

Kastamonu

Genç Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ümit Vaysaloğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününü tamamladığını belirtti.

Çankırı

Karatekin Parkı'nda Genç Memur-Sen Temsilciliği öncülüğünde toplanan grup, Mısır'daki darbenin 100. güne ulaşmasını sloganlarla protesto etti.

Konya

Rabia Platformu sözcüsü ve Genç Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Çetin, Konya Kayalıpark'ta yaptığı konuşmada, 3 Temmuz günü, Mısır halkının iradesine karşı yapılan zorbalığı unutturmamak ve Mısır'da akan kana sessiz kalmadıklarını göstermek için darbenin 100. gününde bir araya geldiklerini söyledi.

Çetin, kim olduğuna bakmaksızın, mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracaklarını, adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının ve insan onurunun savunucusu olacaklarını ifade etti.

Karaman

Karaman'da Rabia Platformu üyeleri, Atatürk Parkı'nda darbe yönetimine karşı slogan atarak, darbeyi protesto etti.

Aksaray

Aksaray'da ise platform adına konuşan Niyazi Maraşlioğlu, birkaç ülkenin demokrasiyi, insan haklarını ve insan onurunu hiçe sayan silahlı zorbalığa sessiz kaldıklarına dikkati çekerek, menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenlerin, darbecilere destek verenlerin, insanlığa ihanet ettiklerini fark etmediklerini söyledi.

Samsun

"Gençlik Darbeye Direniyor" programları dahilinde Mecidiye Caddesi'nde bir araya gelen Samsun Genç Memur-Sen İl Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, basın açıklaması yaptı.
Genç Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Yunus Vehbi Sula, "Darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacağız. Merkezinde insan olan, temeli insan onuru olan yeni bir dünya için 'Mısır için direniş, insanlık için diriliş' mücadelemizde kararlı olacağız" dedi.

Amasya

Amasya'da ise Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, ellerindeki dövizlerle Mısır'da yaşanan darbeyi protesto etti.

Basın açıklamasının ardından Mısır ve Suriye halkı başta olmak üzere dünyada zulüm gören tüm Müslümanlar için dua okundu.

Bursa

Bursa'da "Gençlik Darbeye Karşı Buluşuyor" etkinliği kapsamında Orhangazi Parkı'nda toplanan ve dövizler taşıyan platform üyeleri, Atatürk Caddesi'nden Şehreküstü Meydanı'na kadar darbeciler aleyhine slogan atarak yürüdü.

Balıkesir

Balıkesir'de ise Rabia Platformu üyeleri, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda bir araya geldi.
Genç Memur-Sen Temsilcisi Erdal Şahan, grup adına yaptığı konuşmada, Mısır'ın, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğüne dikkati çekti.

Kütahya

Zafer Meydanı'nda toplanan 15 sivil toplum kuruluşu üyesi grup, ''Seyyid Kutup El Benna, selam olsun İhvana'', ''Müslüman uyuma kardeşine sahip çık'' ve ''Mursi'ye selam, direnişe devam''  sloganları atarak, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Karagöz Camisi önüne kadar yürüyüş yaptı.

Van

Mısır'daki darbenin 100. günü nedeniyle Rabia Platformu desteğiyle Genç Memur-Sen öncülüğünde Van'da, "Gençlik Darbeye Direniyor" eylemi gerçekleşti. Genç Memur-Sen üyeleri, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

AA



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs