En Sıcak Konular

CHP Irak tezkeresine 'evet' diyecek

10 Ekim 2013 12:08 tsi
CHP Irak tezkeresine 'evet' diyecek CHP, bugün Meclis Genel Kurulu'na gelecek Irak tezkeresine destek verecek.

 Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açıkladı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin "Balyoz Darbe Planı" Davası'ndaki kararının hukuka, vicdanlara oturmadığını ve vicdanları yaraladığını savunan Hamzaçebi, mahkeme sürecinde başlayan hukuksuzlukların Yargıtay tarafından giderilmesi yönündeki umudun yok edildiğini ifade etti.

Yerel mahkemenin 237 sanık hakkında "darbeye teşebbüs" suçundan mahkumiyet kararları verdiğini ve gerekçeyi oluşturan en önemli delilin dijital veriler olduğunu anlatan Hamzaçebi, Yargıtay'ın bu kararları onadığını belirtti.

Mahkumiyete esas alınan bu delillerin doğru olmadığının, sonradan üretildiğinin ve bilgisayarlara yerleştirildiğinin gerek ulusal gerek uluslararası bilirkişiler tarafından açık şekilde ortaya konulduğunu öne süren Hamzaçebi, "Bilgisayar ortamında sonradan üretilmiş dosyayı delil kabul ederek, bu delil üzerine hüküm inşa etmek son derece yanlış olmuştur, hukuksuz olmuştur" dedi.

Hamzaçebi, davada evrensel hukukun iki temel ilkesi olan adil yargılanma ve masumiyet karinesinin ihlal edildiğini iddia etti.

Savunma hakkının sınırlanamayacağının altını çizen Hamzaçebi, sanıkların tanık olarak gösterdiği dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın mahkeme tarafından dinlenilmemesinin vahim bir durum olduğunu söyledi.

Davada hukukun çiğnendiğini öne süren Hamzaçebi, "Darbelere nasıl karşı çıkıyorsak, darbeye teşebbüse nasıl karşı çıkıyorsak, TSK'da darbeye yönelik oluşumlara nasıl karşı çıkıyorsak, hukuksuzluklara da konu kim olursa olsun mutlaka karşı çıkmalıyız. Karar hukuka göre değil, konjonktüre göre bir karar olmuştur. AKP'nin var olabilmesi, devam edebilmesi için böyle bir karara ihtiyaç vardı. Bu karar, AKP'nin var olabilmesi yönünde kendisine çok büyük bir destek sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Irak tezkeresine "evet"

TBMM Genel Kurulu'nda Irak tezkeresinin görüşüleceğini de hatırlatan Hamzaçebi, CHP olarak tezkereye "evet" oyu vereceklerini açıkladı. Hamzaçebi, tezkere metninin, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yönelik terör örgütü tarafından yapılması muhtemel saldırılar nedeniyle TSK unsurlarının gönderilmesini içerdiğini anlatarak, "Bu çerçevede 'evet' oyu vermeyi parti olarak uygun bulduk" dedi. 

AA



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs