En Sıcak Konular

Meclis Başkanlık Divanı'nı konusunda uzlaşma sağlandı

9 Ağustos 2007 21:07 tsi
TBMM Danışma Kurulunda, Başkanlık Divanının 17 üyeden oluşması konusunda uzlaşma sağlandı. AK Parti'ye düşen 3 TBMM başkanvekilliğinden 1'i MHP'ye verildi.

Meclis Divanı, 10 AKP, 3 CHP, 2 MHP ve 1 DTP'li üyeden oluşacak 
      
Danışma Kurulu, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, MHP grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık katıldı.
     
Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda, TBMM Başkanlık Divanının 17 üyeden oluşması benimsendi. Buna göre; Divanda, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın dışında AK Parti 10, CHP 3, MHP 2 ve DTP 1 milletvekiliyle temsil edilecek.
     
Divanda, AK Parti'ye 2 TBMM başkanvekili, 3 idare amiri, 5 katip üye; CHP'ye 1 TBMM başkanvekili, 1 idare amiri, 1 katip üye; MHP'ye 1 TBMM başkanvekili, 1 katip üye; DTP'ye de 1 idare amirliği düşecek.
     
    
AK PARTİ'NİN MECLİS BAŞKANVEKİLLERİ 2'YE DÜŞECEK
     
AK Parti'ye düşen 3 TBMM başkanvekilliğinden 1'inin MHP'ye verilmesi nedeniyle, bugün AK Parti grup toplantısında TBMM başkanvekilliklerine seçilen Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gürpınar ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'den hangisinin bu göreve getirileceğinin, Genel Merkezce belirleneceği öğrenildi.
     
AK Parti Grup Başkanvekili Ergin, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada,grupların uzlaşı anlayışı içinde çalıştıklarını ifade etti. Ergin, ihtisas komisyonlarının 25, Başkanlık Divanının ise 17 kişiden oluşmasının benimsendiğini belirtti. ''Tüm gruplarımız uzlaşıya vardılar'' diyen Ergin, benimsenen konuların, yarın saat 15.00'de Genel Kurulda Danışma Kurulu önerisi olarak oylanacağını söyledi.
     
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da MHP'nin ihtisas komisyonlarında 3, Plan ve Bütçe Komisyonu ile KİT Komisyonu'nda 5'er üye ile temsil edileceğini belirtti.
     
DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da partisine komisyonlarda 1 üye, Plan ve Bütçe Komisyonunda ise 2 üyelik düştüğünü kaydetti.

milliyet



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,474 µs