En Sıcak Konular

Muhalefetin Köksal Toptan yorumu

9 Ağustos 2007 21:00 tsi
Muhalefetin Köksal Toptan yorumu 

CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve ÖDP Milletvekili Ufuk Uras, Köksal Toptan'ın Meclis Başkanlığı için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, Meclis Başkanı seçilmesini değerlendirirken, ''Memnuniyet verici bir güzellik yaşandı. Bunun, cumhurbaşkanı seçiminde de devamını diliyoruz'' dedi.

Oyunu kullandıktan sonra makamına geçen Baykal, daha sonra muhalefet kulisine inerek, gazetecilerle sohbet etti. Baykal, sonuç açıklanırken, Genel Kurul'a girerek, Toptan'ı kutladı. CHP lideri Baykal, seçimin ardından, ''Memnuniyet verici bir güzellik yaşandı. Bunun, cumhurbaşkanı seçiminde de devamını diliyoruz. İktidar böyle bir anlayış sergilerse, biz, katkı vermeye hazırız'' diye konuştu.

Kuliste gazetecilerle sohbetinde de Baykal, en çok milletvekili olan partinin, Meclis başkanını belirlemesinin demokrasinin gereği olduğunu söyledi. Baykal, ancak önemli olanın bu kişinin, Anayasa'yı içine sindirmiş, Anayasa'ya bağlılığı konusunda herkesin güven duyacağı ve tarafsız bir kişi olması gerektiğini söyledi.

''HERKES, OY VERMEYE KOŞTU''

Deniz Baykal, Köksal Toptan'ın aday gösterilmesinin ''çok isabetli'' olduğunu ifade ederek, ''Herkes, içtenlikle oy vermeye koştu. Bizim, (Hayır, AKP'den biri olmasın)' diye bir anlayışımız yok. Herhangi bir kompleks içinde değiliz. Meclis Başkanı krizi yaşayabilirdik. Niye yaşamadık? Doğru dürüst bir aday gösterildiği için bir sorun çıkmadı'' dedi.

Baykal, AK Parti'nin uzlaşma yönünde yaptığı güzel jeste, aynı şekilde karşılık verdiklerini belirterek, ''Bak ne güzel oldu. 1. turda seçildi'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

''Cumhurbaşkanı seçiminde de böyle olur mu?'' sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Baykal, uzlaşmanın önemine işaret ederek, şöyle konuştu: ''Biz, olması gerekeni söylüyoruz. Eğer bu anlayış Cumhurbaşkanı seçiminde de sergilenirse, 'Aferin Türkiye'ye, siyaset çocukluk hastalıklarını aşıyor, gelenekler kökleşiyor, artık bu tür olaylar kriz yaratmadan çözülüyor, gerçek sorunlar konuşuluyor' anlayışı pekişir. Biz de bundan mutluluk duyarız.''

''Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, yeniden cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına'' ilişkin izleniminin sorulması üzerine de Baykal, ''Bilemem, ancak bir tartışma olduğu anlaşılıyor. O tartışma, sağlıklı bir şey. Böyle bir ihtiyaç içinde olduklarını gösteriyor'' dedi.

BAHÇELİ: VATANA VE MİLLETE HAYIRLI OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın TBMM Başkanlığına seçilmesiyle ilgili ''Vatana ve millete hayırlı olsun'' dedi.

Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanlığına seçilen Toptan'ı kutladı ve kendisine başarılar diledi.

Bugün demokrasinin güzel bir örneğinin yaşandığını vurgulayan MHP lideri Bahçeli, ''Vatana ve millete hayırlı olsun'' diye konuştu. -

DTP GRUP BAŞKANI TÜRK: DİYALOG VE UZLAŞI ARAYIŞI İÇİNDE OLMASI GÜZEL

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de Köksal Toptan'ın diyalog, uzlaşı arayışı içinde olmasının, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yönündeki söylemlerinin güzel olduğunu belirterek, böyle bir anlayışın tüm parlamentoya yayılması dileğinde bulundu. Türk, ''Umarım böyle bir anlayışla sorunların çözümü sağlanır'' dedi.

URAS: BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE KARŞI ADİL VE EŞİT DAVRANACAĞINA İNANIYORUZ

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da Meclis Başkanlığı seçiminde Toptan'ı desteklediğini ifade ederek, Köksal Toptan'ın bütün siyasi partilere adil ve eşit davranacağına inandığını söyledi.

haber7



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs