En Sıcak Konular

ABD heyetine mesaj...

10 Ekim 2013 08:29 tsi
ABD heyetine mesaj... Çin'le füze savunma sistemi anlaşması gündeme oturdu

Başbakan Erdoğan, Amerikan- Türk Konseyi Başkanı Richard Armitage ve beraberindeki heyeti kabul ederken, görüşmede üzerinde en fazla durulan konu Türkiye'nin Çin'le füze savunma sistemi konusunda yaptığı işbirliği oldu. Önce ABD, ardından NATO Türkiye'nin Çin ile girdiği uzun menzilli hava savunma sistemi işbirliği ile çekincelerini belirtmişti. Tam bu gelişmelerin ertesinde Erdoğan, kabul ettiği Amerikalı heyete, Türkiye'nin Çin teklifini neden kabul ettiğini anlattı. Erdoğan'ın Armitage ve beraberindekilere "En önemli ve avantajlı teklifi Çin verdi. Türkiye'nin çıkarlarını korumak zorundayız" dediği öğrenildi. Çin'in teklifinin özellikle teknoloji paylaşımında diğer tekliflerden çok ileri olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın, bunun Türkiye için önemini anlattığı öğrenildi.

PAKETİ DE ANLATTI

Görüşmede Türkiye'nin NATO üyesi olduğu ve NATO'nun konu ile ilgili endişelerinin dikkate alındığının da Erdoğan tarafından belirtildiği ancak Erdoğan'ın, "NATO'ya uygun düşmüyor demek doğru değil. Bizim teknisyenlerimiz tarafından bu çalışmalar yürüyecek" dediği ifade edildi. Türkiye'nin NATO dışında bir ülkeden silah almasının önünde bir engel olmadığını da dile getiren Erdoğan, "Henüz son karar verilmedi. Ancak Türkiye'nin çıkarlarını korumalıyız. Türkiye bu teknolojileri üretecek kapasiteyi hedefliyor. Sürekli ithalatçı durumda olamayız" dediği kaydedildi. Görüşmede Türkiye'nin güncel siyaseti de konuşuldu. Demokratikleşme Paketi'nin önemi Erdoğan tarafından Amerikalı misafirlerine aktarıldı.

Erdoğan, Türkiye'nin özellikle ayrımcılık ve nefret suçları ile mücadelede dünyanın en ileri standartlarını yakaladığını anlatılırken, Türkiye'nin reformcu ve dinamik kimliği üzerinde duruldu.

Sabah'ta yer alan habere göre; görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi de Mısır ve Suriye oldu. Türkiye'nin bu iki ülkeyle ilgili tezleri bir kez daha anlatılırken, Suriye'de kimyasal silah dışındaki silahlarla öldürülen 100 binin üzerindeki insanın görmezden gelinemeyeceği özellikle belirtildi. Amerikalıların görüşmede, Erdoğan'ın dile getirdiği tezleri haklı bulduğunu dile getirdikleri belirtildi.


 



Bu haber 1,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs