En Sıcak Konular

Libya Başbakanı Ali Zeydan gözaltında

10 Ekim 2013 12:12 tsi
Libya Başbakanı Ali Zeydan gözaltında Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına alındığı açıklandı.

Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sözcüsü Abdulhakim Belizzi, Libya Başbakanı Ali Zeydan'ı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına aldıklarını açıkladı.
 
Libya resmi haber ajansında yer alan haberde Belizzi'nin, "Libya Başbakanı Ali Zeydan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına alındı. Zeydan'ın sağlık durumu iyi. Libyalı bir vatandaş olarak Zeydan'a iyi bir şekilde muamele edilecek" ifadelerine yer verildi.
 
Hükümet Sözcüsü Muhammed Kaber, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Zeydan'ın başkent Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirmişti.
 
Devrik lider Muammer Kaddafi rejimine karşı savaşan devrimcilerden oluşan resmi güvenlik birimi Libya Devrimci Operasyonlar Birliği de yaptığı açıklamada, Zeydan'ın yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığını ileri sürmüştü.
 
Başsavcılık ise Başbakan Zeydan hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı haberlerini yalanlamıştı.
 
Zeydan'ın 2012 yılı Ekim ayında yönetime gelmesinin ardından devrimcilerden yasa dışı silah bulunduranları "devrimci değil milis gruplar" olarak nitelendirmesi nedeniyle, Libya Devrimci Operasyonlar Birliği ile Zeydan arasında "eski bir husumet" olduğu belirtiliyor.

aa


Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs