En Sıcak Konular

CHP'den Balyoz Kararı açıklaması

9 Ekim 2013 17:21 tsi
CHP Sözcüsü Haluk Koç, "12 Eylül 2010'da yapılan referandumda amaçladıkları meyvayı yiyorlar" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Yargıtay 9. Dairesinin Balyoz Planı davasına ilişkin kararıyla ilgili, "Yargıtay 9. Daire, adil yargılanma hakkını ihlal eden tüm noktaları gözardı ediyor, toptancı anlayışla karar veriyor. 12 Eylül 2010 referandumunun sonuçları burada da çıkıyor. 'Yetmez ama evet'çilerin kulakları çınlasın" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Koç, toplantı sürerken düzenlediği basın toplantısında MYK'nın gündemi ve güncel konularda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yargıtay'ın Balyoz Planı davasına ilişkin kararını değerlendiren Koç, "12 Eylül 2010'da yapılan referandumda amaçladıkları meyvayı yiyorlar" dedi.

Yargının, siyasi iktidarın telkin ve beklentileri doğrultusunda karar alan, uygulayan, hüküm veren, temyiz yapan bir yapıya ulaştırıldığını ileri süren Koç, adil yargılanmanın ihlali konusunda çok ciddi itirazlar olmasına rağmen Yargıtay 9. Dairesinin bu tespitleri dikkate almadığını, "bir toptancı anlayışla karar verdiğini" savundu.

"KARAR TESADÜFLE İZAH EDİLEMEZ"

Kararların oy birliği ile çıktığına işaret eden Koç, şöyle konuştu: "Ortada bu kadar sahte delil iddiası, gizli tanık müessesesinin abukluğu ile ilgili ciddi iddialar olmasına rağmen 9. Daire, adil yargılanma hakkını ihlal eden tüm noktaları gözardı ediyor, toptancı anlayışla karar veriyor. 12 Eylül 2010 referandumunun sonuçları burada da çıkıyor. 'Yetmez ama evet'çilerin kulakları çınlasın.

Yargının bugün ulaştığı noktayı gözler önüne sermesi açısından vahim bir tablo içindeyiz. Türkiye Cumhuriyetinde bir tasfiye işlemi yapılıyor. Yargı şekillendirildiği usulde kendisine verilen görevi yapıyor, siyasi erk siyasi kararlarla bu süreçte kendi rolünü oynamaya devam ediyor. Böyle bir irade ve karar tesadüf veya ihtimaller kavramıyla izah edilemez."

Toplumsal ve sosyal barışın ciddi bir tehdit altında olduğunu, bağımsız yargı güvencesinin ortadan kalkığını öne süren Koç, buna siyasi iktidarın yol açtığını iddia etti.

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs