En Sıcak Konular

DTP’li Türk'den Bahçeli'ye yanıt

9 Ağustos 2007 19:58 tsi
DTP’li Türk'den Bahçeli'ye yanıt

Eski Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı ve Mardin Milletvekil Ahmet Türk partinin Grup Başkanlığı’na seçildi. Türk ilk açıklamasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi...

Ahmet Türk ilk açıklamasında, Bahçeli’ye yanıt verdi: Elimizde silah yok. Diyalog için samimiyetle uzattığımız elimizin yanıt bulmasını istiyoruz.

Demokratik Toplum Partisi’nin barajı aşamayacağı endişesiyle, seçime bağımsız olarak katılan ‘Bin umut’ milletvekilleri, seçildikten sonra DTP’ye katıldılar ve TBMM’de grup oluşturdular. Halen başkanvekilliği ile yönetilen DTP’de boşalan genel başkanlık için kongreye gidilecek. Parti’nin TBMM Grup yönetimi için ise bugün seçim yapıldı. Eski DTP Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk grup başkanlığına, DTP Van milletvekili Fatma Kurtulan ile Diyarbakır milletvekili Selahattin Demirtaş da başkanvekilliklerine seçildiler. Türk seçildikten sonra yaptığı açıklamada, Meclis’teki yemin töreni sırasında elini sıktığı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Fakat bir taraftan el sıkarken, diğer el ile Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüz olamaz” sözüne yanıt verdi.

Türk, DTP Meclis Grubu’nun parlamento çalışmalarında barışa ve diyaloğa katkı sunacak bir tavır içerisinde olacağını söyledi. Parti grubunun, çatışma ve şiddetin tamamen Türkiye gündeminden kalktığı, barışçıl ve demokratik siyasetin öne çıktığı bir süreç için çaba göstereceğini kaydeden Türk, diyaloğu önemsediklerini belirtti. Türk, şöyle devam etti:

AMACIMIZ DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE

“Bu ülkede kardeşleşmeyi sağlayarak, iç dinamikleri harekete geçirerek, sivil, demokratik yöntemlerle sorun üzerinde kafa yorarak sonuç alacağımıza inanıyoruz. Grubumuz bu mantıkla çalışmalarını sürdürecek. Bizim amaçladığımız gerçekten demokratik bir cumhuriyetin, demokratik bir Türkiye’nin oluşması. Biz demokratik Türkiye’de tüm halkımızın mutlu olacağına inanıyoruz. Önemli olan farklılıkları bir zenginlik olarak görerek, bilerek bir yaklaşım içinde olamamız. Biz böyle bir anlayışla siyaset yapacağız.”

BARIŞ İÇİN HER TÜRLÜ ÖZVERİYE HAZIRIZ

Beklentilerinin, diğer partilerin de farklılıkları zenginlik olarak görmesi olduğunu ifade eden Türk, halkın taleplerinin sivil, demokratik yöntemlerle yorumlanarak çözülmeye çalışılmasını istedi. Türk, “Barış için, demokrasi için her türlü özveriye hazırız” dedi.

Diyalog için ilk günden beri üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini savunan Türk, Bahçeli’nin sözlerini ima ederek şöyle devam etti:

“Biz her zaman silahın ve şiddetin karşısında olduk. Bir elimizde silah yok, biz ilk günden beri diyalog elimizi uzattık. Bu konuda samimiyiz. O diyalog elimizin yanıt bulmasını istiyoruz. Sivil, demokratik bir mantıkla sorunlara yaklaşılmasını bekliyoruz. Eğer böyle bir mantığı yakalarsak inanıyorum ki, bu halkımızın, Türkiye’nin lehine olacak.”

GRUP YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

DTP’nin Grup yönetim kurulu üyelikleri de İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’den oluştu.

Grup denetim kurulu üyeliklerine ise Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Akın Birdal getirildi.

Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Van Milletvekili Özdal Üçer, Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile Mardin Milletvekili Emine Ayna da grup disiplin kurulu üyeleri oldular.

haber10



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,821 µs