En Sıcak Konular

İyi kötü çirkin

9 Ekim 2013 12:39 tsi
İyi kötü çirkin Tarih tekrarlarsa hangisi kazanacak?..

iyibilgi Ankara

ABD ve Rusya, Suriye’ye yönelik politikaya tam olarak hakim olmuş durumdalar. Bu ikili kendi ülkelerinin iç dinamikleri, bölgesel ve küresel beklentilerini “optimalize” ederek el sıkışmış bulunuyor.

Batı ülkelerinin Şam’a yönelik politikalarının bu kadar kısa süre içinde ve tamamen zıt yönlere dönen politikaları dünya tarafından "ağzı açık" ama "sessiz" izleniyor.

Sadece günler içinde "dövmekten övgüye" dönen Batı politikaları Türkiye gibi müttefiklerini de zor durumda bırakıyor. Ancak bu gelişme-diplomasinin uygulanış biçimleri ne kadar çeşitli olsa da!-"iyi"-"kötü"-"çirkin"i değiştirmiyor!

Türkiye hâlâ "iyi" çünkü kendi başlatmadığı bir iç savaşın tüm masum çocuklarını yüzlerce milyon dolar harcayarak misafir ediyor ve dünyada kimse bunun için parmağını kıpırdatmıyor.

Şam hâlâ "kötü" çünkü kendi evlatlarını katletmeyi sürdürüyor ve bunun için en ufak bir üzüntü duymuyor. Elindeki kanın kalınlığı(,) çıkmaz (,) bir gelecek oluşturuyor.

Ve ABD.. Hâlâ "çirkin": Aslında pekâlâ telafi edebileceği, ikame edebileceği, tamir edebileceği menfaatleri için Mısır’da yaşananlara “darbe” diyemiyor. Kimyasal silah kullandığını bizzat kendisinin ispatladığı ve dünyaya açıkladığı bir dikta yönetiminin başına şimdi “övgü” yağdırıyor. Üstelik uluslararası hukukun insanlık suçu, kendisinin de kırmızı çizgi saydığı bu uygulamadan sonra. Daha da ileri giderek, “kimyasal kullanmadan devam et” mesajını zımnen göndererek. ABD bugün için, Şam ve Esad için şu sıfatı kullanabiliyor; “kötü, çok kötü”!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs