En Sıcak Konular

Başkent kışa hazırlanıyor

9 Ekim 2013 10:47 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te kış hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi temizlik ve bakım ekipleri, yağışlı havalar öncesinde yağmur suyu atık kanallarını temizliyor ve bakımını yapıyor. Ekipler su baskınlarına karşı alt geçitleri koruyan pompalı tahliye sistemlerini de gözden geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Kent Bakım Onarım Şubesi’ne bağlı ekipler, Başkent’in tüm bölgelerinde bulvarlarda ve alt geçitlerde kış öncesi bakım çalışmalarını sıklaştırdı.

Bakım ekipleri öncelikle yağışlı havalarda yollarda biriken sel sularının tahliyesini sağlayan yağmur suyu kanallarında biriken pislikleri, gazelleri ve çamurları temizliyor ardından da yağmur suyu mazgallarını asfalta sabitliyor. Ekipler bu çalışmalarını da trafiğin yoğun olmadığı saatlerde gerçekleştiriyor.

ALT GEÇİTLERE BAKIM

Bakım ekiplerinin bir diğer çalışması da alt geçitlerde gerçekleşiyor. Bakım ekipleri alt geçitlerde jeneratörlerin kış öncesi yağ, filtre ve antifriz bakımını yapıyor motopomp bulunan alt geçitlerde de mazgallarda ve kuyularda biriken çamuru temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ankara genelindeki araç alt ve üst geçitlerden 30’unda kademeli ve şamandıralı pompalı sistemler bulunduğunu, diğer alt geçitlerde ise toplanan yağmur sularının kendiliğinden akan 'cazibeli' sistemle tahliye edildiğini bildirdi.

Alt geçitlerde ani su yükselmelerinde motopompların devreye girdiğini belirten yetkililer, kuyularda biriken çamurların da motopomp sistemlerine zarar vermemesi için sık sık temizlendiğine dikkat çekti.

Kent Bakım Onarım ekipleri Ankara genelindeki yaya üst geçitlerinin de kış ayları öncesinde temizlik ve bakımlarının gerçekleştirildiğini kaydetti.

cihan

Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,619 µs