En Sıcak Konular

Memur ne kadar zam isteyecek?

9 Ağustos 2007 19:26 tsi
Memurlar, Toplu Görüşmeler'de memur maaşı için hükümetten ne kadar isteyecek?

Kamuda örgütlü KESK, Memur-Sen ve Kamu-Sen, 15 Ağustos'ta başlayacak olan ve kamuda çalışan 1 milyon 850 bin kişiyi ilgilendiren toplu görüşme sürecinde, hükümetten öncelikli olarak kamu çalışanlarına toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesini isteyecek.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 2007 yılında memura 40 YTL, işçiye ise 190 YTL zam yapıldığını hatırlatarak, "Toplu görüşmelerde en düşük memur maaşı için 300 YTL zam isteyeceğiz" dedi.

Sosyal yardımlar ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının da toplu görüşmeler esnasında konuşulacağını ifade eden Akyıldız, özellikle aile, doğum ve çocuk yardımlarının artırılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Grev hakkı talebi

Akyıldız, KEY hesaplarında biriken paraların hak sahiplerine ödenmesi, özelleştirmelere son verilmesi ve özelleştirme mağdurlarının haklarının korunması gibi konuları da masaya getireceklerini söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı İsmail Hakkı Tombul da toplu görüşme sürecinde olmazsa olmaz taleplerinin kamu çalışanlarına toplu iş sözleşme ve grev hakkı verilmesi olduğunu belirtti.

Görüşmelerde, özellikle kamudaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini isteyeceklerini ifade eden Tombul, "Hükümetten, şu anda en düşük memur maaşı olan 750 YTL'nin bir kişinin yoksulluk sınırı olarak kabul edilen 1150 YTL'ye çıkarılmasını talep edeceğiz" dedi.

Hükümetten işçilerin elde ettiği mali hakların aynısını talep edeceklerini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Hükümetten toplu sözleşme ve grev hakkımızı talep edeceğiz. Hükümetin çıkarmaya söz verdiği grevli toplu sözleşmeli yasanın çıkarılarak, 4688 sayılı yasanın bir an önce ILO ve AB normlarına uygun hale getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Aksu, ayrıca memurların siyaset yasağının kaldırılması, eşit işe eşit ücret uygulanması ve kurumlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini istediklerini de ifade etti.

aktifhaber



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs