En Sıcak Konular

Cizre’de gergin gece

9 Ekim 2013 08:21 tsi
Cizre'de izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

İdil ve Nusaybin caddelerinde çöp konteynerleri, taş ve inşaat malzemelerinden barikat kurarak yolu trafiğe kapatan ve lastik yakan yüzleri maskeli gruplar, yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı.

Cizre'nin İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi, Şırnak Caddesi ve Yafes Mahallesi Park Caddesi olmak üzere birçok yerde olay çıkartıp halkın huzurunu bozmaya çalışan eylemcilere polis müdahale etti. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan ve polise molotofkokteyli, taş ve el yapımı patlayıcı ile saldıran gruplara, gaz ve basınçlı su ile müdahalede bulunuldu.
 
TOMA PERSONELİ YARALANDI

Eylemcilerin molotof bombası atması sonucu TOMA personeli bir polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru tedavi altına alındı. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EYLEMCİLER YAFES MAHALLESİ’Nİ ABLUKAYA ALDI

PKK terör örgütünün sözde asayişi YDG-H’li bir grup Yafes Mahallesi’ni ablukaya aldı. Eylemlerini bu mahallede sürdürmek isteyen YDG-H’liler, sağa sola saldırdı. Grubun, mahallede kimlik kontrolü, araç çevirme yapıp bazı araç sahiplerinden haraç aldığı belirtildi. Mahalleye giren güvenlik güçleri eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

8 PKK’LI YAFES MAHALLESİ’NDE İDDİASI

Alınan bilgilere göre, dün akşam saatlerinde 8 kişilik bir grup PKK’lının Cizre’ye girdiği ve Yafes Mahallesi'nde bulunduğu öğrenildi. Ellerinde kalaşnikof marka silahlarla eylemlere katılan 8 kişilik grubun PKK’nın dağ kadrosundan geldiği ileri sürüldü. Eylemci grupların küçük yaştaki çocukları öne sürmesi dikkat çekti.

MOLOTOF EYLEMCİNİN ELİNDE PATLADI

Öte yandan, Yafes Mahallesi’nde bir eylemci elindeki molotof bombasını polise atmak isterken, elinde patladı. Patlama sonucu şahsın elinde ve kolunda yanmalar meydana geldi. Hastaneye götürülmek istenen yaralı eylemcinin bulunduğu ambulans YDG-H’liler tarafından durduruldu. Bir süre bekletildikten sonra ambulansın geçmesine izin verildi.

cihan


Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs