En Sıcak Konular

Suriye'de ''Teşekkürler Türkiye Cuması''

4 Ekim 2013 18:19 tsi
Suriye'de cuma namazından sonra muhaliflerin hakim olduğu birçok şehirde "Şukran Türkiye" adı altında gösteriler düzenlendi.

Suriye Yerel Koordinayon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Ahmed Ebu Ömer, cuma namazından sonra ülkenin farklı kentlerinde "Teşekkürler Türkiye Cuması" (Şukran Türkiye) adı altına yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini söyledi.
 
Gösterilerin, muhaliflerin denetimi altında olan bölgelerde düzenlendiğini ve bazı yerlerde katılımın yüksek olduğunu ifade eden Ebu Ömer, Suriye halkının Türkiye'ye vefasını göstermek için gösterilere bu adı verdiklerini belirtti.

"Teşekkürler Türkiye" adı altında düzenlenen gösterilerde göstericilerin Türkiye'ye teşekkürlerini ifade eden dövizler taşıdıklarını kaydeden Ebu Ömer, Türkiye'nin olayların başından beri Suriye halkının yanında durduğunu ve bu duruşunu devam ettirdiğini ifade ederek, "Türkiye yüzbinlerce Suriyeli mülteciye her türlü yardımı yapıyor. Esed'in bombardımanı sonucunda Türkiye'ye götürdüğümüz yaralılarımızı tedavi ediyor" diye konuştu.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların iyi şartlarda barındığını ve kendilerine Türk Devleti'nin iyi baktığını  hatırlatan Ebu Ömer, başta Halep olmak üzere muhaliflerin kontrolünde olan kent, ilçe ve beldelerde "Şukran Türkiye" adı altında gösterilerin düzenlediğini dile getirdi.

Ebu Ömer, Esed rejiminin reform yapma yerine halkını katlettiğini, Suriye halkının ise kendine sahip çıkanı unutmadığını ve unutmayacağını sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,417 µs