En Sıcak Konular

Irak'ta yetki karmaşası

3 Ekim 2013 20:57 tsi
Başkent Bağdat'ta İmam Muhammed Cevat'ın ölüm yıl dönümü olan 6 Ekim'in resmi tatil ilan edilmek istenmesi yetki karmaşasına neden oldu.


Irak'ın başkenti Bağdat'ta İmam Muhammed Cevat'ın ölüm yıl dönümü olan 6 Ekim gününün resmi tatil ilan edilmek istenmesi yetki karmaşasına neden oldu. Bağdat İl Meclisi, 6 Ekim Pazar gününü tüm bakanlıklar ve devlet daireleri için resmi tatil ilan ederken; merkezi Irak hükümeti kararı reddetti.

 Bağdat İl Meclisi üyesi Galip Zamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bağdat sınırları içerisinde tatil günümüze karar verme hakkına sahibiz. Şii lider İmam Muhammed Cevat'ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle Bağdat İl Meclisi, oy birliğiyle tüm bakanlıkları tatil etmiştir. Karar Bağdat'taki tüm devlet daireleri için geçerlidir" dedi.

Irak Hükümeti Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise "İmam Muhammed'in vefatının yıl dönümü vesilesiyle Pazar gününün resmi tatil olarak kararlaştırılması, sadece İl Genel Meclis personeli için geçerlidir, diğer kamu çalışanlarını kapsamaz" denildi.

Avukat Hasan Şaban, Irak yasalarına göre, Bağdat'taki devlet daireleri için resmi tatil kararını Federal hükümetin verebileceğini savundu. Şaban, İl Genel Meclisi'nin sadece kendisine bağlı daireler için resmi tatil kararı alabileceğini ileri sürdü.

Bağdat İl Meclisi Başkanı Riyad Addad, geçtiğimiz Salı günü, Bağdat'taki resmi çalışma saatlerinin, İmam Muhammed'in ölüm yıl dönümü etkinlikleriyle çatıştığını, bu nedenle Pazar gününün resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini dile getirmişti. Addad, "6 Ekim Pazar günü tatil olursa, Bağdat'ın kuzeyindeki Kazımiye semtine gidecek ziyaretçilere güvenli bir ulaşım ve gerekli hizmet sağlanabilir" demişti.

AA



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs