En Sıcak Konular

Ferit Gedik'in ölümü ile ilgili 22 şüpheli adliyeye sevk edildi

3 Ekim 2013 17:44 tsi
Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde eylem yapan gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili gözaltına alınan 22 şüpheli 36 ayrı suçtan adliyeye sevk edildi.

 Maltepe'de Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 22 şüphelinin "cinayet", "yaralama", "gasp", "uyuşturucu ticareti" ve "adil yargılamayı etkileme" gibi 36 ayrı suçtan adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 22 kişinin, bu yıl içinde 36 ayrı suça karıştıkları belirlendi.

Şüpheliler hakkında Maltepe'deki silahlı saldırının yanı sıra "yaralama", "gasp", "uyuşturucu ticareti" ve "adil yargılamayı etkileme" gibi suçlardan da işlem yapılarak, adliyeye sevk edildikleri kaydedildi.

Ateş ettiği öne sürülen kişi de adliyede

Şüpheliler arasında, eylem yapan grubun yanına motosikletle gelerek ateş açtığı ve Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen G.K'nın da yer aldığı öğrenildi.

Bu arada, 22 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 13 ruhsatsız tabanca ve 1 elektroşok cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Tuzla'da denizde yapılan aramada da 2 tabanca ve 1 av tüfeği bulundu. Denizden çıkarılan silahların balistik inceleme için Kriminal Laboratuvarı'na gönderildiği kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, şüphelilerin yakalandığı operasyonların görüntülerini de basın mensuplarına dağıttı.

Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi'nde 29 Eylül'de eylem yapan gruba ateş açılması sonucu 5 kişi yaralanmış, yaralılardan Hasan Ferit Gedik, tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Olaya karıştıkları öne sürülen kişiler, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınmıştı. 

AA



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,684 µs