En Sıcak Konular

El Kaide ile olan mücadelemiz devam ediyor

3 Ekim 2013 17:43 tsi
El Kaide ile olan mücadelemiz devam ediyor İçişleri Bakanı Muammer Güler, El Kaide örgütüne yönelik 2012 ve 2013'te 104 ayrı operasyon yapıldığını belirterek, "Bizim El Kaide ile olan mücadelemiz devam ediyor" dedi.

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, El Kaide örgütüne yönelik 2012 ve 2013'te 104 ayrı operasyon yapıldığını belirterek, "345 kişi gözaltına almışız ve bunların 129'u tutuklanmış. Bizim El Kaide ile olan mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Güler, Reyhanlı saldırısını El Kaide'nin üstlendiğine ilişkin iddiaları yalanladı.

Suriye'de rejim yanlısı, Arapça ve İngilizce yayın yapan bir internet sitesinin bu iddiaları ortaya attığını ifade eden Güler, buna karşılık El Kaide'ye yakın internet sitelerinde de söz konusu olayla örgütün bir ilgisinin olmadığının söylendiğini kaydetti. Güler, "Bizi ilgilendirmiyor bunlar. Bizi ilgilendiren, terör örgütünün kim olduğudur. El Kaide de terör örgütüdür bizim için THKP-C de terör örgütüdür. El Kaide ile ilgili olarak biz 2012'de ve 2013'te 104 ayrı operasyon yapmışız, 345 kişi gözaltına almışız ve bunların 129'u tutuklanmış. Bizim El Kaide ile olan mücadelemiz devam ediyor" diye konuştu.

Bakan Güler, 11 Mayıs'taki Reyhanlı saldırısının ardından Ağustos ayının başına kadar sürdürülen araştırma sürecinde 30 kişinin yakalandığını, bunların 20'sinin şu anda tutuklu olduğunu, 2'si hakkında adli kontrol kararı alındığını kaydetti.

Suriye sanırında bazı terör örgütlerinin tehditlerinden sonra sınır kapılarının açıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine Güler, "Türkiye Cumhuriyeti devleti asla bir törör örgütünün lafıyla sınır kapısı filan açmaz" dedi.

"Eskişehir Valisi'nin açıklamaları"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın gazeteci İsmail Saymaz'a tehdit ve hakaret içerikli mail görderdiğine ilişkin iddialar çerçevesinde Vali hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Bakan Güler, "Eskişehir Valisi kendisi bir açıklama yaptı. O açıklamayı okuyun. Ama biz o konuyla ilgili incelememizi sürdürüyoruz. Sayın Vali'ye soracağız; bu olay nedir, diye. Bana göre kendisi burada gerekli açıklamayı da yaptı. Biz üslubun doğru olmadığına inanıyoruz. Ama gazeteci arkadaşın da valiyle olan münasebetlerindeki üslubunun da doğru olmadığına inanıyorum. Çünkü Vali'nin iddiaları arasında; sürekli olarak sözlerinin çarpıtıldığı, farklı şekilde yakıştırmalar yapıldığını ifade ediyor" diye konuştu. 

AA



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs