En Sıcak Konular

20 milyar doları 6 yıl sonra fark ettiler!

3 Ekim 2013 16:36 tsi
Alman haftalık dergi 'Focus'un Rus medyasını kaynak gösterdiği bir habere göre 2007 yılında Frankfurt şehrinden havalanan yaklaşık 20 milyar Dolar para yüklü uçak Moskova yakınlarındaki Şeremetyova Havaalanına inmiş.

 Uçakta toplam 200 tahta palet üzerine dizilmiş Dolar ya da Euro banknotların bulunduğu kaydedildi.

'Rusya Bugün' isimli gazetenin haberinde, Almanya'dan gönderilen yükün sahibinin Farsin Koroorian Motlag isimli 54 yaşında ve Tahran'da yaşayan bir İranlı olduğu bildirildi. Ancak hava kargosu ile ilgili belgelerde bu kişinin adına rastlanmadı. Gazete haberinde uçağın 7 Ağostos 2007'de Moskova Havaalanına indiği ve o günden bu yana 6 seneden beri havaalanında bekletildiği belirtildi.

Rus medyasında yapılan spekülasyonlarda bu paranın 'İyi insanların dünyası' isimli Ukraynalı bir yardım derneğine ait olabileceği ifade edildi. Bu isimde bir dernek Moskova'da da var ve bu dernek 53 yaşındaki bir Rus tarafından idare ediliyor. Bu kişi havaalanındaki parayı alabilmek için şu sıralarda hukuki mücadele veriyormuş. Ancak şaşırtıcı olan durum, bu kişinin elindeki 'bağış antlaşması' bu yılın 17 Martında imzalanmış. 'Rusya Bugün' gazetesi, paranın yardım kuruluşuna verilmesi konusunda gerek gümrük yetkililerinin, gerekse havaalanı idaresinin susmaya devam ettiklerini bildirdi.

PARALAR SADDAM'A AİT OLABİLİR

Rus gazetesine konuyla ilgili bilgi veren avukat Wadim Ljalin, alıcının gerekli evrağı tamamlayamadığından parayı henüz alamadığını söyledi. Aynı zamanda gümrük uzmanlığı da yapan avukat Ljalin, paraları gönderen kişinin somut bir alıcı belirtmemesinin de çok şaşırtıcı olduğunu, bu yüzden paraların yasal olmayan yollardan temin edildiğine dair zannı artırdığını ifade etti. Ljalin, kirli olması muhtemel bu paraların Rusya'ya, ya da Rusya üzerinden başka bir ülkeye kaçırılmasının planlanmış olabileceğini kaydetti.

Rusya Bugün gazetesi, ismini vermediği bir istihbaratçının bu paraların Saddam'a ait de olabileceğini söylediğini bildirdi. Rus istihbaratçı, bunu isbatlamasının mümkün olmadığını ancak bu ihtimalin de sözkonusu olabileceğini, Saddam'ın 75 milyar Avrosunun halen dünya genelinde dolaştığını söyledi.

SÖYLENTİ İNANDIRICI DEĞİL

Ekonomi uzmanları bu kadar büyük miktardaki paranın böyle maceralı bir yolculuk yapmış olabileceğine inanmıyorlar. Rus haftalık gazete 'AIF'in internet sitesine konuşan ekonomici Nikita Kritşevski, 20 milyar Doların Rus devlet bütçesinin yüzde 6'sını teşkil ettiğini, miktarın bu kadar yüksek olmasının haberin gerçekliği konusunda şüphelere yolaçtığını söyledi. Şeremetyevo Havaalanı yetkilileri de para dolu bir uçak olduğuna dair haberi yalanladı.

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs